Šport > Kolesarstvo
3553 ogledov

Nezadovoljni Remco pojasnil, kaj je v resnici mislil s svojim izjavami o Rogliču

Remco Evenepoel Profimedia
Remco Evenepoel je bil nezadovoljen, kako so svetovni mediji povzeli njegovo četrtkovo izjavo o Primožu Rogliču.

Po šesti etapi dirke po Italiji, ki se je zaključila s sprintom glavnine, katerega je dobil Mads Pedersen, so močno odmevale izjave prvega favorita dirke Remca Evenepoela, ko je izstrelil kar nekaj strupenih puščic proti ekipi Jumbo-Visme in svojemu najtežjemu nasprotniku v boju za skupno zmago, Primožu Rogliču.

Svetovni prvak je bil namreč po šesti etapi v središču medijske pozornosti, saj je vse zanimalo, kako se počuti po koncu etape, potem ko je prejšnji dan kar dvakrat padel ter se po besedah ekipnega zdravnika tudi precej poškodoval. Mladi Belgijec je zavrnil namigovanja, da čuti kakšne bolečine ter je potrdil, da je pripravljen na prvo pravo resno gorsko etapo, ki kolesarje čaka v petek.

Obenem pa se je pri odvračanju pozornosti od svojih padcev in poškodb mladi Belgijec dotaknil tudi svojega največjega rivala v boju za skupno zmago ter zatrdil, da sam nima razlogov za skrb, da so zagotovo dosti bolj živčni v Rogličevem taboru, kar naj bi se kazalo tudi v samem načinu vožnje njegove ekipe.

"Imam občutek, da je Roglič nervozen, zaveda se, da ima 44 sekund zaostanka. So nervozni, v glavnini se veliko prerivajo, to je pač stil ekipe Jumbo-Visma. Videli bomo, če bo jutri skušal nadoknaditi zaostanek. Po začetni vožnji na čas in četrti etapi menim, da sem močnejši. Trenutno je to idealen scenarij za nas. Na dirki po Kataloniji sem zaostajal, tokrat sem spredaj. Mi ne čutimo stresa, bolj ga oni," je svojem boju z Rogličem dejal Belgijec.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko pa so pred začetkom sedme etape novinarji povprašali aktualnega svetovnega prvaka, če bi še kaj povedal o tej temi, da Primož Roglič in Jumbo-Visma delujejo nervozni, je vidno nezadovoljni Remco obtožil novinarje, da so celotno stvar napihnili ter da sploh ni mislil kaj takšnega, kot je na koncu izpadlo.

"To ste vse napihnili. Iz miši ste naredili slona. Rekel sem, da sem bil sam v takšni situaciji na dirki po Kataloniji. Zaradi tega je bila naša ekipa nervozna, ker smo morali iskati priložnost, da dobimo sekunde nazaj. Zato tudi zastopim, da se oni tako počutijo v tem primeru. Tipično, da ste mediji iz vsega tega naredili dosti bolj odmevno zadevo, kot je v resnici bila," je svoje včerajšnje izjave branil Remco.

Za konec se je dotaknil še svojega počutja in stanja pred prvo brutalno gorsko etapo dirke. "Počutim se zelo dobro. Vse je v redu. Poškodbe niso tako hude, saj nimam otrdelih nog. Sem zelo zadovoljen z razpletom svojega padca," je pogovor pred začetkom ene pomembnejših etap dirke zaključil Remco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice