Šport > Kolesarstvo
19053 ogledov

Šok: Evenepoel zaradi covida končal z Girom!

Remco Evenepoel Epa Remco Evenepoel.
Vodilni kolesar na dirki po Italiji zapušča karavano.

Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je končal s svojim letošnjim udejstvovanjem na dirki po Italiji, so sporočili iz njegove ekipe. 23-letnik je namreč oddal pozitiven test na covid-19.

Evenepoel je prav danes spet oblekel rožnato majico vodilnega, potem ko je dobil ravninski kronometer v okolici Cesene. Vodil je že po uvodnem kronometru, nato pa prvo mesto za nekaj dni prepustil Norvežanu Andreasu Leknesundu (Team DSM).

Evenepoel, ki je Primožu Rogliču (Jumbo-Visma) lani odvzel četrto zaporedno zmago na španski Vuelti, je imel v skupnem seštevku 45 sekund prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) ter 47 pred Rogličem.

"Resnično obžalujem, da zapuščam dirko po Italiji. Po predpisanem protokolu sem opravil test, ki je bil na mojo veliko žalost pozitiven," je na klubski spletni strani zapisal Evenepoel.

"Nastop na dirki po Italiji je nekaj posebnega in zelo sem se veselil svojih nastopov v naslednjih dveh tednih. Zahvalil bi se članom svoje ekipe, ki so veliko truda vložili v moj nastop na Giru. Do konca letošnje dirke po Italiji bom njihov največji navijač," je še zapisal Evenepoel. Ta se bo v ponedeljek z avtomobilom odpravil proti domovini.

Vodilni na dirki je tako sedaj Thomas, Roglič za njim zaostaja zgolj dve sekundi. Tretji je še en Britanec Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), slednji zaostaja pet sekund.

V ponedeljek bo na Giru prvi od dveh prostih dni, v torek pa se bo dirka nadaljevala s pretežno ravninsko etapo od Scandiana do Viareggia (196 km).

 

Komentarjev 11
  • 4krogci 09:56 15.maj 2023.

    Kako za vraga je lahko zmagal na kronometru z korono??? Negre to skupi pa konc debate! Al je test laznonpozitivn….al pa so doloceni podkupli laboratorij, da je tko oznacu!

  • Avatar pantani
    pantani 08:58 15.maj 2023.

    Jest pa mislim,da se je ustrašil etap v zadnjem tednu ter predzadnje etape gorski kronometer. Ne pozabit, 1x je že tako odstopil!!!

  • miha.z 08:52 15.maj 2023.

    Škoda, obetali so se zanimivi boji...

Sorodne novice