Šport > Kolesarstvo
4794 ogledov

Je Roglič res okužen s koronavirusom? Jumbo-Visma razkrila resnico

Primož Roglič Profimedia
Zaradi koronavirusa je predčasno z Gira odstopil tudi Filippo Ganna, medtem ko so iz Jumbo-Visme zanikali govorice, da naj bi bil okužen tudi Primož Roglič.

Število koronskih primerov na 106. dirki po Italiji narašča. Dan pred prvim dolgim posamičnim kronometrom je moral nekdanji svetovni prvak Filippo Ganna po pozitivnem koronskem testu zapustiti dirko.

"Filippo Ganna danes žal ne bo startal na osmi etapi Gira, ker je bil pozitiven na covid-19. Ima blage simptome, podobne gripi," so danes sporočili iz britanske ekipe Ineos-Grenadiers. "Filippa zdaj čaka počitek in okrevanje, preden bo nadaljeval s svojim programom dirk," so še zapisali.

Za svetovnega prvaka v kronometru iz let 2020 in 2021 je bil glavni cilj na letošnji dirki zmaga v nedeljski deveti etapi, boju z uro na 35 kilometrov.

Italijan je sicer četrti okuženi primer na Giru po Nicolu Conciju (Alpecin-Deceuninck), Giovanniju Aleottiju (Bora-Hansgrohe) in Clementu Russoju (Arkea Samsic), tik pred italijansko pentljo pa je moralo nastop zaradi covidne bolezni odpovedati kar nekaj kolesarjev, predvsem iz ekipe Jumbo-Visma.

Morda se je prav zaradi tega v zadnjih dneh med kolesarji razširila novica, da naj bi bil s koronavirusom okužen tudi kapetan nizozemske ekipe, naš šampion Primož Roglič. V soboto, pred začetkom etape, ki naj bi bila pisana na kožo našemu šampionu, so se zato pri Jumbo-Vismi za Cyclingnews odzvali na te govorice.

Addy Engels | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Če sem iskren, ste me presenetili s to govorico, saj o tem ne vem ničesar. Primož nima nobenih težav," je bil pred začetkom osme etape začuden športni direktor ekipe Addy Engels.

Morda so podobne govorice poizkus nekaterih drugih ekip, da bi preusmerile pozornost z velikega incidenta s prevozom, ki je v petek pretresel kolesarko karavano.

Po najnovejših protokolih Mednarodne kolesarske zveze (UCI) kolesarju sicer ni nujno potrebno zapustiti dirko v primeru pozitivnega testa na covid-19.

Preberite še anekdoto, kako je ena izmed najmočnejših ekip izpustila priložnost, da bi podpisala Primoža Rogliča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice