Šport > Kolesarstvo
3672 ogledov

O Rogliču: Ni slabo za nekoga, ki ima covid

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as se je pošalil z britanskim tekmecem.

Primož Roglič je z napadom ob koncu osme etape odščipnil 14 sekund svojemu največjemu tekmecu na tokratnem Giru. Remco Evenepoel mu je namreč na zadnjem klancu skušal slediti, a pri tem pretiraval in se znašel v težavah.

Slovenskemu asu sta uspešno sledila le člana moštva Ineos Grenadiers Tao Geoghegan Hart in Geraint Thomas. Nekdanja zmagovalca Gira (Geoghegan Hart - 2020) in Toura (Thomas - 2018) sta se Zasavcu pridružila v zadnjih kilometrih etape, se večino časa vozila v njegovem zavetrju, povsem na koncu, ko sta nekoliko prišla do sape po lovu, pa sta tudi sama z narekovanjem tempa poskrbela, da si je trojica prikolesarila nekaj sekund prednosti pred svetovnim prvakom.

"To je bil dober dan. Komaj sem se uspel držati Primoža Rogliča. Pripravljen sem se na najboljši načun potruditi tudi na jutrišnjem kronometru," je svojo predstavo po etapi pokomentiral Thomas in objavil fotografijo na kateri sta si s slovenskim asom segla v roki.

Ponavadi precej duhoviti Valižan je sicer po etapi razkril, da si ga je Roglič nekoliko privoščil dan prej. "Ni slabo za nekoga, ki ima covid. Včeraj mi je namreč dejal, da ga ima," je Thomas dejal znanemu kolesarskemu novinarju Danielu Friebeju. 

Slovenski as se je očitno pošalil iz govoric, ki so v zadnjem času krožile v zakulisju Gira, šlo je za to, da naj bi imel koronavirus. Ta je sicer že pred dirko po Italiji ob nastop spravil dtri kolesarje, ki so bili predvideni za njegove pomočnike - Tobiasa Fossa in Roberta Gesinka, nato pa še Josa van Emdna, ki naj bi nadomestil enega izmed prve dvojice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice