Šport > Kolesarstvo
25914 ogledov

"Imel sem dovolj močne noge, da bi sledil Rogliču, a ..."

Remco Evenepoel Profimedia
Svetovni prvak je v 8. etapi Gira izgubil 14 sekund proti največjemu tekmecu.

Primož Roglič se je na zadnjem vzponu osme etape uspel oddaljiti od Remca Evanopoela, po krajšem spustu, ko sta se mu pridružila le člana moštva Ineos Grenadiers Geraint Thomas in Tao Geoghegan Hart, pa je v cilj prišel s 14 sekundami prednosti pred svetovnim prvakom. Razlika ni bila velika, a je obudila upanje navijačem slovenskega asa, da bo močnejši od največjega tekmeca na kasnejših odločilnih gorskih etapah.

Evenepoel je sicer dejal, da je imel dovolj moči v nogah, da bi ujel Zasavca, vendar ga je polomil v taktičnem smislu. "To ni bil moj najboljši dan. Imel sem dovolj močne noge, vendar jih nisem uporabil na pravi način. Naredil sem napako, ko sem na vso silo želel slediti Rogliču, moral bi kolesariti v svojem ritmu," je izjavil Belgijec in obžaloval, da se lovljenja Slovenca ni lotil na enak način kot Britanca Thomas in Geoghegan Hart. Za razliko od njiju je sprva pretiraval, to pa se mu je maščevalo.

"Ni razloga za paniko, ostati moram miren in osredotočen. Giro je še zelo dolg, danes pa sem se dobil dragoceno lekcijo. Še vedno imam pol minute prednosti pred Rogličem v skupni razvrstitvi in upam, da bom v nedeljo še pridobil nekaj časa v primerjavi z ostalimi," je še izjavil Evenepoel. 

V nedeljo bo sicer na sporedu vožnja na čas, kjer je Belgijec izrazit favorit, saj je že v prvi etapi, ko je bil prav tako na sporedu kronometer, povsem deklasiral tekmece. Takrat je Rogliču na primer odvzel 43 sekund, nedeljski kronometer pa mu na papirju zdaj ponuja še lepšo priložnost, saj bo še nekoliko daljši.

In kaj je po etapi dejal Roglič? "Bil je malce lažji start, ko so prišli na vrsto vzponi, pa smo z ekipo skušali narekovati malo težji ritem. Potem sem sam napadel. Dobro sem se počutil, nimam se kaj pritoževati. Lepo, da sta mi Tao in Geraint malce pomagala v zadnjih kilometrih. Že od starta smo načrtovali malo agresivnejše dirkanje. Upam, da se nisem pregrel za jutrišnji kronometer," je za Val 202 po etapi dejal 33-letni Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice