Šport > Kolesarstvo
19715 ogledov

Šok! Padec Rogliča in Thomasa, tretjega v skupnem seštevku odpeljal rešilec

Tao Geoghegan Hart Reševalni pas/Twitter
Enajsta etapa dirke po Italiji bi morala po vseh napovedih miniti precej mirno, a jo je začinil grd množičen padec na spustu z enega izmed vzponov.

Najdaljša etapa dirke po Italiji od Camaioreja do Tortone bi morala po kontroverzni torkovi etapi miniti precej mirno, saj je večina strokovnjakov pričakovala beg manjše skupine, medtem ko bi v ozadju sprinterske ekipe nadzorovale dogajanje, vse skupaj pa bi se razpletlo s sprintom glavnine.

Ko je že vse kazalo, da bo etapa minila po vseh napovedih, pa smo bili 70 kilometrov pred ciljem priča pravemu šoku, ko je na enem izmed spolzkih spustov nadzor nad kolesom izgubil kolesar ekipe UAE Team Emirates Alessandro Covi.

Tik za omenjenim kolesarjem sta vozili ekipi Ineos Grenadiers in Jumbo-Visma, Covijev padec pa je povzročil pravo verižno reakcijo in množičen padec številnih kolesarjev.

Na tleh sta se znašla tudi vodilna kolesarja dirke Geraint Thomas in naš Primož Roglič, ki pa sta se hitro pobrala. Valižan je nemudoma nadaljeval z dirko, medtem ko je Primož odvrgel svoje poškodovano kolo ter si sposodil kolo sotekmovalca Koena Bouwmana, preden je lahko nadaljeval.

Najhuje so jo v nesreči odnesli kolesarji Ineosa, saj je Pavel Sivakov v velikih bolečinah le uspel nadaljevati z dirko, medtem ko je tretji kolesar dirke Tao Gheoghegan Hart nepremično obležal. Nesrečnega kolesarja, ki je za rožnato majico v skupnem seštevku zaostajal za vsega pet sekund, so morali z rešilcem odpeljati v bolnišnico.

Roglič je kasneje po koncu spusta uspel uspešno zamenjati kolo nazaj za svojega in je kmalu znova ujel glavnino.

Cilj etape se pričakuje nekje po peti uri.

Preberite še, koga Remcova ekipa obtožuje za okužbe in odstop njihovega favorita.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • albert6 15:59 17.maj 2023.

    Skakalec kolesar PADAlec

Sorodne novice