Šport > Kolesarstvo
9184 ogledov

Velike težave za enega izmed favoritov, na koncu nov odstop

Aleksandr Vlasov Profimedia
V deseti etapi dirke po Italiji je hitro zaostal tudi eden izmed članov prve deseterice.

Kolesarsko dirko po Italiji krojijo tudi bolezni. Po odstopu rožnate majice Remca Evenepoela se je med najboljšimi v težavah znašel tudi kapetan ekipe Bora - Hansgrohe Aleksandr Vlasov, ki je pred torkovo deseto etapo zasedal visoko šesto mesto v skupni razvrstitvi.

Medtem ko so v ospredju kolesarji še poskušali s skoki iz glavnine preiti v beg, je povsem na začelje zapeljal Vlasov in se hitro znašel med spremljevalnimi vozili. Sledil je pogovor s športnim direktorjem moštva. Glede na to, da se pri Bori niso odzvali na težave svojega kapetana in mu nihče od pomočnikov ni priskočil na pomoč, je bilo moč sklepati, da so v ekipi že pred etapo vedeli za zdravstvene probleme Rusa.

To je kasneje potrdil tudi nekdanji kolesar Jens Voigt, ki za Eurosport dirko s svojimi komentarji popestri s spremljevalnega motorja. Nemec, ki je še pred tokratno etapo Rusa uvrstil v širši krog favoritov, je za stanje Vlasova povprašal pri športnem direktorju Bore in dobil odgovor, da je ruski kolesar zbolel.

"Po njegovi telesni govorici je videti, da je brez prave energije. A se bori, poskuša nadaljevati," je kasneje dejal Voigt.

Vlasov vseeno ni prišel do cilja, 130 kilometrov pred ciljem je sestopil s kolesa in končal dirko.

Aleksandr Vlasov | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes je bilo pred etapo govora tudi o skrajšanju trase, saj je kolesarje skrbelo skrbelo hladno, vetrovno in deževno vreme na vrhu prelaza Radici (1527 m nadmorske višine). Vodja sindikata poklicnih kolesarjev Adam Hansen se je sestal s predstavniki ekip, ki so predlagali, da etapo skrajšajo na zgolj zadnjih 70 km, a se vodstvo dirke za to ni odločilo.

Že pred etapo so zaradi covida odstopili še Norvežan Sven Erik Bystroem, Estonec Rein Taaramäe (oba Intermarche-Circus-Wanty), Italijan Domenico Pozzovivo (Israel-Premier Tech) in Avstralec Callum Scotson (Jayco-AlUla), zaradi 'navadnih' bolezni, kolesarje je večino dni spremljalo deževno vreme, pa tudi Danec Mads Würtz Schmidt (Israel-Premier Tech) in Nizozemec Oscar Riesebeek (Alpecin-Deceuninck).

Zaradi zasledovanja drugačnih ciljev v nadaljevanju sezone pa etape ni začel Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ).

Na Giru trenutno tekmuje še 154 od 176 kolesarjev, ki so preizkušnjo začeli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice