Šport > Kolesarstvo
65370 ogledov

Evenepoelov rojak z obtožbami nad Rogliča: "To je velik škandal"

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesar naj bi bil na drugem kronometru letošnje dirke po Italiji deležen nedovoljene pomoči s strani spremljevalnega motorista.

Nekdanji vrhunski kolesar Philippe Gilbert je z objavo na družbenem omrežju opozoril na domnevno sporno dogajanje na nedeljskem kronometru, na katerem je Primož Roglič uspel v drugi polovici 35-kilometrske preizkušnje izničiti velik del zaostanka za zmagovalcem Remcom Evenepoelom.

Primož Roglič Giro Giro d'Italia Šport Evenepoel udarno prestopil Rubikon, Roglič vrnil udarec!

Gilbert meni, da je 33-letnemu Kisovčanu pri tem pomagal spremljevalni motorist, ki je vozil le deset metrov pred njim in s tem pripomogel k manjšemu zračnemu uporu. Svojo tezo je podkrepil s trditvijo, da je bila razdalja med njegovim rojakom Evenepolelom in motoristom vsaj 30 metrov.

"Tega si nisem drznil povedati med prenosom v živo, da ne bi izpadel probelgijsko, ampak tole je bil pravi škandal," je zapisal Gilbert.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Nedeljski kronometer je sicer dobil Evenepoel, ki je s tem prevzel tudi rožnato majico vodilnega na dirki. Kazalo je že, da si bo Belgijec privozil ogromno prednost pred Rogličem, ki pa je z odlično vožnjo v drugem delu etape na koncu oddal le 17 sekund.

Gilbertovi očitki so postali tako rekoč brezpredmetni z umikom Evenepoela z dirke po Italiji. Triindvajsetlni zvezdnik Soudal Quick-Stepa je namreč zaradi okužbe s covidom-19 že končal z nastopi, s čimer je Roglič postal veliki favorit za končno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Yanez 08:10 16.maj 2023.

    Očitno je bil Primož prehiter in mu motorist ni mogel uiti na varno razdaljo ;-))

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 22:40 15.maj 2023.

    Turbulenca in izpušni plini niso prav v korist Rogliču.

  • tim6 18:18 15.maj 2023.

    Ta pa prav veliko ne ve o aerodinamiki🤣🤣 Na te razdalji kot je na sliki mu kvecem škodi. Sploh je pa samovsecno Rejci v sadnih dneh spoznal, da jih bo fajn dobil po pic.... če ostane na dirki in je ...prikaži več zaradi kao okužbe odstopil. Tip ni v kolesarstvu dosegel skoraj nič in zaradi svojega ega tudi ne bo, pa ga vsi kujejo v zvezde