Šport > Kolesarstvo
3469 ogledov

Nekdanji as meni, da Roglič po odhodu Remca ni glavni favorit

Primož Roglič in Geraint Thomas Profimedia
"Dirka je zdaj postala še bolj zanimiva," meni Eurosportov strokovni sodelovec.

Po odstopu Remca Evenepoela so se na dirki po Italiji zelo pomešale karte v boju za rožnato majico. Nekdanji kolesarski as Jens Voigt meni, da je glavnega favorita za zmago zdaj potrebno iskati pri moštvi Ineos Grenadiers.

"Giro je povsem odprt in izjemno razburljiv. Ne morem se spomniti, da bi se po več kot 100 kilometrih zgodilo, da bi bili prvi trije kolesarji znotraj petih sekund. Tekmeci za stopničke izgledajo povsem enakovredni. Odslej bo vsaka etapa zelo razburljiva, štela bo vsaka sekunda. Ineos Grenadirs so zelo močni, svojega kapetana imajo v rožnati majici, poleg tega pa imajo na tretjem mestu še zelo močnega mladega kolesarja. V zadnjih dneh so pokazali, da imajo najmočnejše moštvo," je o trenutni situaciji dejal Nemec, ki je v svoji karieri zabeležil eno posamično etapno zmago na Giru in dve na Touru.

"Ko je potrebno, so na čelu, kontrolirajo in dominirajo dirko. Thomas Geraint in Tao Geoghegan Hart imata zdaj najboljše karte za zmago na Giru," je še menil strokovni sodelavec Eurosporta.

Jens Voigt | Avtor: Profimedia Profimedia

"A Primož Roglič je v vožnji na čas pokazal, da ga ne smemo odpisati. Dirko je začel nekoliko slabše, a nato napredoval iz dneva v dan, v prvih hribih je bil med najmočnejšimi. Dirka še nikoli ni bila tako zanimiva. Med favorite je potrebno uvrstiti še Joaa Almeido, pa tudi oba kapetana moštva Bora-hansgrohe Aleksandra Vlasova in Lennarda Kämno. Vendar bodo morali biti ti v naslednjih dneh precej bolj aktivni in pridobiti nekaj sekund na zahtevnejših etapah."

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice