Šport > Kolesarstvo
49004 ogledov

Remcova ekipa besni, s prstom pokazali na krivca za odstop

Roglič Evenepoel Epa Primož Roglič in Remco Evenepoel.
Kolesarska ekipa Soudal–Quick-Step, katere član je nesrečni Remco Evenepoel, je brezkompromisno obračunala s "krivci" za odstop nosilca rožnate majice z dirke po Italiji.

V kolesarskem moštvu Soudal–Quick-Step je še vedno prisotno veliko razočaranje po dostopu njihovega velikega aduta Remca Evenepoela z dirke po Italiji.

Belgijski kolesar, ki je pred začetkom letošnjega Gira veljal za glavnega favorita, se je po zmagi na nedeljskem kronometru odel v rožnato majico, le nekaj ur kasneje pa zaradi pozitivnega testa na covid-19 odstopil z dirke.

Remco Evenepoel Rožnata majica Šport Remco mu je poslal SMS: 'Zafrkava' se kot Roglič Primož Roglič in Remco Evenepoel Velika rivala Šport Roglič odkrito, kaj si misli o odstopu Remca, za Belgijca ima posebno sporočilo

Belgijska ekipa je odločitev za umik vodilnega kolesarja na dirki sprejela iz preventivnih razlogov, kar je v javnosti izzvalo mešane odzive.

Triindvajsetletni Evenepoel namreč ni kazal hujših znakov okužbe, nenazadnje je dobro fizično pripravljenost potrdil z zmago na nedeljski etapi, kjer pa je v drugi polovici oddal nekaj pomembnih sekund v primerjavi s Primožem Rogličem

Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Ker obstoječi predpisi krovne zveze kolesarjem tudi v primeru okužbe s koronavirusom dovoljujejo nadaljevanje dirke, je velik del kolesarske javnosti prepričan, da je bila odločitev za umik Evenepoela prenagljena. Iz belgijske ekipe tovrstne pomisleke zavračajo, konkurentom pa polagajo na srce, naj se v primeru okužbe ravnajo po njihovem zgledu.

"Ne vemo, kakšne so lahko posledice za srčno-žilni sistem. Naloga zdravnikov je, da kolesarjem s covidom-19 preprečimo dirkanje. Trenutno nimamo dovolj podatkov, na podlagi katerih bi lahko ovrgli možnost dolgoročnih posledic na zdravje. Odločili smo se za previdnostni ukrep," je povedal moštveni zdravnik Yvan Vanmol.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Čeprav gre pri odstopu nosilca rožnate majice za avtonomno odločitev moštva, pa Belgijci za nastalo situacijo krivijo organizatorje Gira.

"Remco je zelo nesrečen. Ogromno je moral žrtvovati, nato pa je zaradi malomarnosti in pomanjkanja strokovnosti s strani organizatorjev moral zapustiti Giro. In to kot vodilni v skupni razvrstitvi!" je obžaloval Vanmol in nadaljeval: "Ti problemi se bodo nadaljevali na Touru in Vuelti. Treba je vzpostaviti jasne protokole. Ti so lahko bolj ohlapni kot pred nekaj leti, vendar je stvari vseeno potrebno doreči."

Dotaknil se je tudi okoliščin, ki so botrovale usodi belgijskega asa, ob tem pa zelo neposredno izpostavil dogajanje pri Jumbo-Vismi. "Novinarska konferenca v majhni sobici, ki je bila polna ljudi. Tega si ne bi smeli privoščiti. Ja, besen sem! Pri Jumbo-Vismi so imeli kopico okužb pred začetkom Gira. Bili so predlogi za novinarsko konferenco prek videoklica, toda to očitno ni bilo izvedljivo."

Primož Roglič Spremembe na Giru Šport Po "primeru Remco" organizator dirke spreminja pravila in predpise Primož Roglič Objavil 'dokaz' Šport Evenepoelov rojak z obtožbami nad Rogliča: "To je velik škandal"

"Ne trdim, da bi se na ta način zagotovo izognili okužbi, vsekakor pa bi se zmanjšala verjetnost. Remco se počuti dobro. Simptomi so primerljivi s hujšim prehladom. Toda to je zadosten razlog za odstop. Ravnali smo v skladu z našimi načeli. Tveganje je preveliko, da bi okužbo jemali zlahka. Ne moremo reči, da bolezen ni vplivala na Remca. Tega ne gre podcenjevati. Poleg tega bi lahko okužil ostale kolege," je zaključil moštveni zdravnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 09:49 18.maj 2023.

    Kolkokrat pa so bili vsi cepljeni? Morda pa je to vzrok okužbe? Očitno ste vsi nasedli kriminalcem iz farmacevtskih, zdravniških in političnih vrst

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 15:02 17.maj 2023.

    Po svetu je res precej več smrti mladih športnikov kot je to običajno, seveda so vsi po TRIKRAT CEPLJENI....Sedaj pa seštejte ena +ena...

  • Avatar pantani
    pantani 11:27 17.maj 2023.

    Sedaj iščejo vse možne izgovore,da prikrijejo njegove psihične težave!!!