Šport > Kolesarstvo
28165 ogledov

Razkritje športnega direktorja: "Roglič je na avtobus prišel ..."

Primož Roglič Instagram
Primož Roglič ni dopustil, da bi mu zahtevni pogoji za dirkanje v deseti etapi skazili dobro razpoloženje.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v torek preživel kontroverzno deseto etapo dirke po Italiji, katero je končal varno znotraj glavnine in s tem zadržal drugo mesto v skupnem seštevku, kjer ima še naprej dve sekundi zaostanka za vodilnim Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

Kolesarjem so delo na poti do ciljne črte 196-kilometrske etape od Scandiana do Viareggia močno otežile zahtevne vremenske razmere, saj so se morali spopasti z razmočenim cestiščem in hudim mrazom.

Marsikoga bi takšni pogoji za dirkanje spravili v slabo voljo, toda ne Primoža Rogliča, ki je znova dokazal, da mu niti klavrno vreme ne pride do živega.

Po koncu etape je slovenski šampion poskrbel še za zabavno objavo na Instagramu, kjer je v nekaj fotografijah povzel svoje razpoloženje med zahtevno preizkušnjo.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Bilo je zelo hladno in deževno. Dolg spust nam v tem pogledu ni bil ravno v pomoč," je za Eurosport komentiral športni direktor Jumbo-Visme Marc Reef in izpostavil židano voljo slovenskega kolesarja, ki se mu je ob vstopu na moštveni avtobus smejalo do ušes. "Etapo je prevozil brez večjih težav. Na avtobus je prišel ves nasmejan. Ekipa ga je obvarovala težav in ga kolikor toliko zaščitila tudi pred mrazom. Dobro se je odrezal," je dodal Reef.

Zelo neposredno Šport Remcova ekipa besni, s prstom pokazali na krivca za odstop

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • jgm 15:50 17.maj 2023.

    In simbol izogibanja davkom, ker se je preselil v Monako.

  • viljem 14:16 17.maj 2023.

    Primož je postal naš simbol bojevitosti, profesionalnosti in etičnosti.