Šport > Kolesarstvo
3035 ogledov

Tako je bil pred etapo razpoložen Roglič: Kot pravi Rocky ...

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič jo je skupil v sredini etapi, a se je v četrtek na startu pojavil dobre volje.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je bil na startu 12. etape izjemno dobro razpoložen. Vse je zanimalo, kako se počuti po padcu v sredo, ko se je grdo odrgnil po levi strani telesa, Zasavec pa se je odzval s humorjem.

"Kot ste videli, sem izgubil nekaj mesa, zato sem zdaj lažji," je 'pozitivno' stvar svojega padca našel Roglič. "Kmalu bomo videli, kako se bom počutil na kolesu. Ostajam dobro razpoložen in z nasmehom," je še dodal za Cycling Pro Net.

Tokratni Giro so sicer zaznamovali številni odstopi, večji del zaradi koronavirusa in raznih bolezni, ki so jih kolesarji utrpeli zaradi vožnje v mrzlem in deževnem vremenu, zaradi padcev pa so v zadnjem dnevu odstopili še Tao Geoghegan Hart, skupno tretji v seštevku si je zlomil kolk, Alessandro Conti in Oscar Rodriguez. Prva dva sta bila vpletena v padec, ki je na tla spravil tudi Rogliča.

"Potrebno je preživeti," je razmišljal trenutno drugi v skupni razvrstitvi, za vodilnim Geraintom Thomasom zaostaja dve sekundi, nato pa se je poslužil filmskega citata: "Kot je rekel Rocky: ne gre za to, kolikokrat lahko udariš, ampak koliko udarcev lahko preneseš. Še vedno smo tu in gremo naprej!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice