Šport > Kolesarstvo
30000 ogledov

Okrvavljeni Roglič spregovoril o poškodbah po današnjem padcu

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je enajsto etapo dirke po Italiji končal precej okrvavljen, a vseeno zadovoljen, da je preživel še eno zahrbtno etapo.

Slovenski kolesarki as Primož Roglič je preživel tudi enajsto etapo dirke po Italiji, pa čeprav jo je zaključil precej okrvavljen ter v bolečinah, potem ko je bil skupaj z večino kolesarjev Ineosa udeležen v grd množičen padec na enem izmed spustov.

Medtem ko je tretjeuvrščeni kolesar v skupnem seštevku Tao Geoghegan Hart končal dirko v rešilcu, sta imela vodilna kolesarja Geraint Thomas in Roglič več sreče in sta lahko nadaljevala preizkušnjo.

Tao Geoghegan Hart | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Naš šampion je tako v cilj prikolesaril z grdimi odrgninami na levem boku in nogi, a je vseeno uspel končati etapo znotraj glavnine v času zmagovalca Pascala Ackermanna. V skupnem seštevku tako še vedno ostaja na drugem mestu, vsega dve sekundi za Thomasom, ki še vedno ostaja v rožnati majici.

"Ne vem točno, kaj se je dogajalo. Vem, da je bil ob meni kolesar iz ekipe UAE Team Emirates in sam sem pristal na njemu, tako da se nisem poškodoval. Zadaj pa je nastal kaos in Tao se je huje poškodoval, ni mogel vstati. Odšel je v bolnišnico, ne vem še, kako je z njim. Tudi Pavel Sivakov se je pošteno potolkel," je po tekmi posledice padca v ekipi Ineos Grenadiers analiziral Thomas.

"V ciljnem prostoru sem se srečal tudi z Rogličem. Imel je kar precej grdo ureznino na svojem boku. Upam, da je z njim in vsemi ostalimi vse v redu," je zaključil Valižan ter dobro prestrašil slovenske navijače, ki so spremljali njegov pogovor za Eurosport.

"Kot vidite, mi še vedno gleda ven nekaj mesa. Najprej se bom stuširal in šele nato bomo videli, kakšne so posledice. Še vedno sem tukaj, tako da to je v redu," pa je na hitro opis svojega stanja zaključil Roglič ter dal jasno vedeti, da bi se zanj vse skupaj lahko končalo dosti huje. Lahko bi končal kot nesrečni Geoghegan Hart.

S svojim optimizmom pa je vse navijače Jumbo-Visme pomiril zvesti Rogličev pomočnik Sepp Kuss, ki se je prav tako dotaknil Rogličevega stanja. "S primožem je vse v redu. Tudi kadar ima nesrečo, kot danes, je vedno pripravljen na vse skupaj gledati s pozitivne strani. Še vedno je tudi v odlični poziciji. Prihajajo težke etape. Verjamem, da se dobro počuti in da se počasi bliža svoji najboljši formi. Vsi smo navdušeni, kako se bo razpletel ta Giro," je zaključil Američan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice