Šport > Kolesarstvo
6764 ogledov

Pred načetim Rogličem je danes to

Primož Roglič Profimedia
Na Giru danes ena priložnost za napad v razgibani etapi.

Danes bo na 106. kolesarski dirki po Italiji na sporedu razgibana 12. etapa, ki bo kolesarje peljala od Braja do Rivolija (179 km). Organizatorji so trasi podelili težavnost tri od pet predvsem zaradi edinega pravega vzpona, ki ga bo karavana prečkala slabih 30 km pred ciljem.

Omenjeni prelaz Braida je sestavljen iz dveh delov, prvi je dolg dobre štiri kilometre s povprečnim naklonom okoli 6 %, po kilometru spusta pa sledi še tisti težji del do vrha prelaza, ki je dolg 5,6 km s povprečnim naklonom 8,1 %.

dirka po Italiji 2023, 12. etapa | Avtor: giroditalia.it giroditalia.it
V skupnem seštevku je po drugi drugi etapi drugega tedna prišlo do spremembe, tokrat zaradi padca nekaterih najboljših 70 km pred koncem sredine etape. V vodstvu je sicer še naprej Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki ima pred najbližjim zasledovalcem, slovenskim asom Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) dve sekundi prednosti.

Tretji pa je po novem Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), ki v seštevku zaostaja 22 sekund. Pred tem je bil tik za Rogličem še en britanski kolesar ekipe Ineosa Tao Geoghegan Hart, ki pa je v sredo grdo padel in končal nastope na letošnjem Giru.

Na tleh se je sicer znašel tudi Roglič, ki si je grdo odrgnil levo stran telesa. V cilju je o svojih poškodbah nekaj besed izmenjal tudi z vodilnim Thomasom.

"V ciljnem prostoru sem se srečal z Rogličem. Imel je kar precej grdo ureznino na boku. Upam, da je z njim in vsemi ostalimi vse v redu," je po etapi dejal Valižan.

"Kot vidite, mi še vedno gleda ven nekaj mesa. Najprej se bom stuširal in šele nato bomo videli, kakšne so posledice. Še vedno sem tukaj, tako da to je v redu," pa je svoje stanje opisal Roglič.

Ta tako nekoliko načet vstopa v odločilni del Gira. V petek bo skrivalnic za favorite namreč dokončno konec, saj bo na vrsti najtežja etapa drugega tedna. Karavana se seli v švicarski del Alp, začetek sicer nekoliko spremenjene 13. etape bo v italijanskem Borgofrancu d'Ivrei, cilj pa v švicarski Crans Montani.

Kolesarje čaka 199 km trase z okoli 4600 višinskimi metri ter tremi zahtevnimi vzponi, med njimi tudi zaključnim do Crans Montane.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice