Šport > Kolesarstvo
30629 ogledov

Remcov šef napadel slovenskega velikana: "Ta Slovenec je zmešan!"

Patrick Lefevere Profimedia
Lefevere se je postavil v bran svojemu šampionu, potem ko so mnogi na glas začeli dvomiti o razlogih za Remcov odhod z Gira.

Vodja kolesarske ekipe Soudal-QuickStep Patrick Lefevere se je odločil, da verbalno obračuna z vsemi kritiki in pristaši teorij zarote, potem ko je njegov varovanec Remco Evenepoel po pozitivnem testu na covid-19 predčasno zaključil z dirko po Italiji.

Remcov šef je najprej potrdil, da je njegov mladi šampion še vedno pozitiven, a da se počuti nekoliko bolje. Naslednjih deset dni naj bi preživel brez kolesa, nato pa bodo opravili potrebne kardiološke teste, po katerih bo jasno, kdaj bi ponovno lahko sedel na kolo.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa je Lefevere kar preko medijev obračunal z vsemi, ki so obsodili odločitev ekipe, da Remca pošlje domov, čeprav ji po trenutnih predpisih tega ne bi bilo treba, ter z vsemi, ki dvomijo v resničnost Evenepoelove bolezni.

Na socialnih omrežjih so se namreč pojavili številni dvomljivci, ki ne verjamejo v Belgijčevo bolezen, temveč so videli v domnevnem pozitivnem testu primeren izgovor, da se aktualni svetovni prvak umakne z dirke, potem ko je že pokazal prve znake šibkosti v gorah, na kronometru pa si ni uspel privoziti željene prednosti.

Po belgijskih medijih pa so še posebej odmevale besede direktorja slovenske reprezentance Martina Hvastije, ki je v podcastu SOS-odmev javno izrazil svoje pomisleke, da je Remco resnično bolan.

Martin Hvastija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ne bom sodil, kaj je res in kaj ne, a dokler mi ne pokažejo dokaza, temu ne verjamem. Bolj se mi zdi, da se Remco boji pogledati resnici v oči, kot pa da gre za resno bolezen. Zato menim, da je glavni razlog to, da nima prednosti treh minut, kot jo je napovedoval," je s svojo izjavo razjezil belgijsko kolesarsko javnost in Remcovega šefa Lefevereja.

"Bil je bolan kot pes in to je bilo očitno. Ni bilo potrebno biti zdravnik, da si to opazil. Bil je pozitiven in potem so ljudje začeli govoriti, da je namenoma predčasno šel domov? Če grem do svojega odvetnika, se mi zdi, da bi lahko bil tisti, ki je to izjavil, v težavah. Gre za klevete. Ta slovenski trener je zmešan," se je na besede Hvastije za Cyclingnews odzval Lefevere.

Celoten pogovor z Martino Hvastijo v podcastu SOS-odmev lahko poslušate TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:31 18.maj 2023.

    Ko bi se vodja kolesarske ekipe Soudal-QuickStep Patrick Lefevere zavedal kakšen butl je sam, bi se skril v mišjo luknjo in ostal lepo tiho!

  • Avatar pantani
    pantani 09:35 18.maj 2023.

    Še kako prav ima Hvastja in več kot očitno je dregnil v osje gnezdo, ker resnica boli!!!

  • PaPajapopi 07:50 18.maj 2023.

    Še kar serjejo s tem covidom.

Sorodne novice