Šport > Kolesarstvo
6987 ogledov

Današnjo etapo Gira skrajšali za več kot polovico

Primož Roglič pred 13. etapo Gira Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so bili zaradi slabega vremena primorani skrajšati 13. etapo. Ta bo zdaj namesto 199 km dolga zgolj 74,5 km, so sporočili v izjavi za javnost.

Zaradi dežja in mraza so se organizatorji odločili, da bodo črtali začetnih 124,5 km prvotne trase, ki je vsebovala tudi prelaz Velikega sv. Bernarda. Etapa se bo začela pod vznožjem gore Croix de Coeur (2174 m), zaključila pa z vzponom na Crans Montano (Švica). 

Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma) na drugem mestu v skupnem seštevku za vodilnim, Valižanom Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) zaostaja za dve sekundi. "Imeli smo obsežen pogovor z Združenjem profesionalnih kolesarjev (CPA). Vse ekipe so glasovale in izrazile mnenje, česa si želijo. Če sem iskren, mislim, da je to dobra odločitev. Še vedno bo to super težka etapa. A vsaj ne bomo tako zelo veliko časa na mrazu in dežju," je pred začetkom etape pojasnil nosilec rožnate majice Geraint Thomas. "Videli smo že, da je zaradi bolezni domov moralo precej kolesarjev, tako da če hočemo, da v Rim pride vsaj 50 kolesarjev, je to dobra odločitev," je še dodal Thomas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.