Šport > Kolesarstvo
37113 ogledov

Iz ekipe Soudal-QuickStep šokirali z novico o Remcu Evenepoelu

Remco Evenepoel Epa
Iz belgijske ekipe so razkrili, da Remco Evenepoel kljub svojemu predčasnemu slovesu z Gira letos ne bo nastopil več na nobeni veliki tritedenski dirki.

Šef kolesarske ekipe Soudal-QuickStep Patrick Lefevere, ki se je nedavno zapletel v velik spor z legendo slovenskega kolesarstva, je v petkovem pogovoru za belgijsko televizijsko postajo RTBF, ki ga citira za kolesarstvo specializirani portal VeloNews, potrdil, da njegov varovanec Remco Evenepoel letos ne bo nastopil na dirkah po Franciji in Španiji.

Mladi belgijski zvezdnik je v nedeljo zvečer po zmagi v deveti etapi dirke po Italiji odstopil zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus. Hitro pa so se v kolesarskih krogih razširile govorice, da bi lahko 23-letni Belgijec tako nastopil na julijski dirki po Franciji ali pa vsaj avgusta in septembra na Vuelti, ki jo je lani osvojil.

Patrick Lefevere | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne, Remco letos ne bo kolesaril na Touru. Zaradi odstopa na Giru ne bomo spreminjali prvotnega načrta. To ne bi bilo pametno," je za RTBF dejal razvpiti Lefevere. "Cilj je, da se prvič na Touru predstavi naslednje leto, mogoče pa se bo vrnil na Giro," previden pri načrtovanju sezone ostaja Belgijec na čelu Soudal-Quick Stepa.

V preostanku sezone bo Evenepoel lovil dvojno krono na svetovnem prvenstvu v Glasgowu, predvsem pa cilja na prvi naslov svetovnega prvaka v kronometru. Za zdaj še ni jasno, ali bo 23-letnik nastopil junija na kriteriju Dauphine, se bo pa preizkusil na septembrskih dirkah svetovne serije v Kanadi, s ciljem osvojiti dirko po Lombardiji ob koncu sezone.

Na slednji je dvakrat zaporedoma zmagal slovenski as Tadej Pogačar, ki brez obremenitve zapestja po zlomu na dirki Liege-Bastogne-Liege že nekaj časa trenira v domačem okolju v Monaku. Na Touru se 24-letnik s Klanca pri Komendi torej kljub vsem govoricam ne bo pomeril proti Evenepoelu. Glavni tekmec v lovu na tretjo zmago na dirki po Franciji tako ostaja lanski zmagovalec Danec Jonas Vingegaard.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • tim6 01:20 21.maj 2023.

    Ta narcis ne bo nastopil nikjer več kjer nima 100 procente možnosti za zmago. Na tudi ga pojesta za šalo Pogačar in Vingegord, na Vuelti se zna pa Rogla pokazat pa ga solat. Žalostno ampak mislim da je imel Hvastja ...prikaži več prav o razlogu njegovega odstopa. Če nebi pocenil dan prej in na kronometru dobil nacrtovane 2-3 minute bi on se vedno lepo vrtel pedala na Giru. Sploh je pa ta žaba medijsko prenapolnjena. Kaj pa je že osvojil. Eno Vuelti, ki je skoraj sigurno nebi če se Rogla nebi poškodoval.

Sorodne novice