Šport > Kolesarstvo
32737 ogledov

Kolesarski svet pretresla tragedija: "Nikoli te ne bomo pozabili"

Arturo Gravalos Instagram
Športni svet je pretresla novica o smrti komaj 25-letnega španskega kolesarja.

Kolesarska ekipa Eolo-Kometa, moštvo v lasti španske legende Alberta Contadorja, je pred začetkom petkove etape na dirki po Italiji javnost obvestila, da je po dveletni bitki z zahrbtno boleznijo umrl njihov član Arturo Gravalos (25).

Gravalosu so leta 2021 diagnosticirali tumor na možganih, potem ko je na treningu tožil nad nenehnimi glavoboli in drugimi nenavadnimi simptomi. Nekaj tednov kasneje je prvič legel na kirurško mizo in čeprav so bili prvi znaki okrevanja vzpodbudni, je moral kasneje prestati še več operativnih posegov, ki so se sčasoma izkazali za neučinkovite.

Manj kot dve leti po diagnozi je nekdanji španski podprvak v konkurenci U23 umrl za posledicami hude bolezni.

"Njegova smrt je v naših srcih pustila nenadomestljivo praznino, saj ne bomo nikoli pozabili njegove radosti in nenehnega nasmeška," so zapisali pri njegovi ekipi.

Arturo Gravalos | Avtor: Instagram Instagram

"Arturo se ni nikoli predal, ker je bil takšen njegov značaj. Odločen je bil, da bo ponovno dirkal. Nikoli si ni postavil roka za vrnitev, vendar je bilo vseskozi jasno, da bo sleherna dirka, ki mu jo bo namenilo življenje, zanj pomenila novo priložnost. Arturo si želel pustiti svoj pečat v športu, ki ga je imel neznansko rad in v katerem je bil deležen ogromne naklonjenosti.

"Življenje mu je postavilo številne ovire, a jih je vselej premagoval z nasmejanim obrazom in veliko mero pozitivizma. Žalost je držal v sebi in ni dopustil, da bi mu krojila življenje. Nikoli te ne bomo pozabili, Arturo. Počivaj v miru," so še dodali v uradni izjavi.

Gravalos, ki je marca dopolnil 25 let, je nazadnje tekmoval leta 2021 na dirki Giro del Medio Brenta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.