Šport > Kolesarstvo
2954 ogledov

To danes čaka Rogliča na Giru

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesar Primož Roglič se tudi 14. etapo podaja kot drugi kolesar v skupni razvrstitvi.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi po 13 etapah v odličnem položaju za skupno zmago na dirki po Italiji. V skupnem seštevku 33-letni Kisovčan namreč še naprej zaseda drugo mesto z vsega dvema sekundama zaostanka za vodilnim Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

Primož Roglič pred 13. etapo Gira Šport Današnjo etapo Gira skrajšali za več kot polovico

Petkova skrajšana 13. etapa zaradi vetra v prsi na zadnjem vzponu do švicarske Crans Montane ni ponudila neposrednega boja med najboljšimi. Ti so noge zares pretegnili le v zadnjih nekaj sto metrih, ko je skupino najmočnejših do cilja vodil prav Thomas.

Roglič je ves čas tesno sledil v rožnato majico odetemu Britancu, s čimer je zadržal drugo mesto in minimalen zaostanek v seštevku. Tretje mesto zaseda Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) z 22 sekundami zaostanka.

Geraint Thomas Giro Šport Roglič imel vse pod kontrolo, a zdi se, da ni želel rožnate majice

Današnja etapa od švicarske Sierre do italijanskega Cassana Magnaga (193 km) bržčas ne bo prinesla razlik med najboljšimi. Čeprav bodo kolesarji prečkali zahteven vzpon na prelazu Simplon (20,2 km/6,5 %), vrh tega prihaja kar 138 km pred ciljem.

Po spustu sledi še več kot 100 km pretežno ravne trase, v boju za etapno zmago pa bodo glede na profil bodisi ubežniki bodisi tisti sprinterji, ki se dobro znajdejo na daljših klancih.

Če danes ni pričakovati spopada med najboljšimi, utegne biti drugače v nedeljo, ko bo na sporedu etapa od Seregna do Bergama. Po profilu gre za podobno traso kot na jesenskem spomeniku na dirki po Lombardiji, vsebovala pa bo štiri kategorizirane vzpone, zadnjega med njimi 30 km pred ciljem v Bergamu.

Primož Roglič Giro Šport Thomas o Rogliču: Takšen občutek imam o njem

 | Avtor: Giro d'Italia Giro d'Italia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.