Šport
9077 ogledov

Neverjetni prizori: Slovenci zavzeli Trbiž in Svete Višarje!

Primož Roglič Svete Višarje navijači Giro d'Italia dirka po Italiji
1/17
Profimedia
Zmago Primoža Rogliča je na samem prizorišču pospremilo na tisoče slovenskih navijačev.

Primož Roglič bo postal zmagovalec dirke po Italiji. Na predzadnji etapi Gira je z izjemno vožnjo, kljub okvari kolesa v odločilnem trenutku, premagal Gerainta Thomasa in prevzel slovito rožnato majico.

33-letni Kisovčan je imel med kronometrom na Svete Višarje obilo podpore. Na startu v Trbižu in ob vsej poti do cilja so ga glasno vzpodbujali številni rojaki, ki so se odpravili v bližino italijansko-slovenske meje.

Na sam vrh se je lahko podalo le 3000 imetnikov vstopnic, zato pa so navijači napolnili kotičke ob cesti proti znanemu svetišču Višarske Matere Božje. 

Nastale so izjemne fotografije, ki so ujele navdušenje in napetost v vročem sobotnem popoldnevu. Roglič je slovenskim ljubiteljem kolesarstva, ob obetavnih vmesnih časih, dal še dodaten zagon.

Roglič, ki je zabeležil 73. zmago v karieri in četrto na Giru, vse je dosegel v vožnji na čas, bo očitno postal prvi Slovenec z zmago v skupnem seštevku Gira. V zadnji, ravninski etapi s ciljem v Rimu ga lahko zaustavi le še padec in poškodba.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 06:56 28.maj 2023.

    Dokaz kako smo Slovenci zavedni in združeni kadar so jasni cilji in zaupanje v nekoga ...v tem primeru Primož Roglič.

Sorodne novice