Šport > Kolesarstvo
37858 ogledov

Kuss razkril, zakaj je Roglič tako dolgo čakal z napadom

Kuss in Roglič Profimedia
Primož Roglič je v 19. etapi dirke po Italiji znižal zaostanek za Geraintom Thomasom. A ne za veliko.

Slovenski kolesar Primož Roglič je v zadnjih metrih kraljevske etape na dirki po Italiji pridobil tri sekunde v primerjavi z nosilcem rožnate majice Geraintom Thomasom.

Pred tem je bolje kazalo Britancu, ki je s protinapadom nekaj sto metrov pred ciljem Rogliču pobegnil za več dolžin kolesa, vendar je bil v samem finišu Slovenec vendarle močnejši.

Dolgo se je zdelo, da napadov sploh ne bo, saj je Roglič prvič poskusil šele dober kilometer pred ciljno črto, a mu je Thomas ostal za petami.

Britanec je nato poskušal vrniti udarec, vendar se tudi njemu ni izšlo.

Roglič Thomas Kraljevska etapa Šport Zdelo se je že, da je Thomas zlomil Rogliča, nato nor preobrat

 | Avtor: Epa Epa

O razlogih za pozen Rogličev napad je po etapi spregovoril moštveni kolega Sepp Kuss, ki je ponovno blestel v vlogi glavnega pomočnika.

"To je bil dober napad. Vedeli smo, da nas zgodnejši napad ne bo pripeljal daleč. Bilo je mrzlo in zelo zahtevno, za nameček še visoka nadmorska višina. Mislim, da je težko narediti razliko, saj se ne moreš odlepiti, razlika se naredi, če bi nekdo imel slab dan in pošteno trpel. Ali bi lahko naredili več? Vsak dan smo dali vse od sebe."

 | Avtor: Epa Epa

Roglič bo poskušal na sobotnem kronometru nadoknaditi 26 sekund zaostanka. "Zdaj je vse na Primožu. Verjamem, da bo zabavno," je pristavil Kuss.

Tudi Slovenec ni imel posebnih pripomb na razplet 19. etape. "Dobro je. Nekaj moči moči v nogah smo dobili nazaj, jutri pa gremo spet na polno. Sem samozavesten, če ne bi bil, me ne bilo tukaj," je bil kratek 33-letnik.

Svete Višarje Navijaški kaos Šport Če se v soboto odpravljate na Svete Višarje, preberite to

Roglič | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.