Šport > Kolesarstvo
9440 ogledov

Noro, kaj na Višarjah čaka Rogliča

Reševalni pas/Twitter
Primož Roglič bo na odločilni etapi dirke po Italiji deležen izjemne navijaške podpore.

Na prizorišču 20. etape dirke po Italiji, 18,6-kilometrskega peklenskega kronometra od Trbiža do Svetih Višarij, se je že v dopoldanskih urah zbralo lepo število kolesarskih sladokuscev, med katerimi prevladujejo slovenski navijači.

Ti so se potrudili, da bi Primožu Rogliču, enemu izmed treh preostalih kandidatov za končno zmago, pripravili čudovito kuliso in mu s tem pomagali do velikega preobrata.

Roglič Tako se govori! Šport Roglič z jasnim sporočilom za Thomasa Rohan Dennis Primož Roglič Brutalen izziv Šport Veliki mojster kronometra: "Verjamem v Primoža, vprašanje je le ..."

Kolesar Jumbo-Visme bo moral za zmago nadoknaditi slabe pol minute v primerjavi z vodilnim Geraintom Thomasom, pri tem pa, kot so v napovedi kronometra opozorili strokovnjaki, ne gre pozabiti na Joaa Almeido, ki za rožnato majico zaostaja 59 sekund.

Primož Roglič Strokovnjaki Šport Rogliču ne pripisujejo realnih možnosti za zmago

Na Višarjah je že vse v znamenju slovenskih barv, ob trasi plapolajo številne trobojnice, manjkajo pa ne niti poslikave cestišča za dodatno spodbudo slovenskemu asu.

"Dobrodošli na Rogličev stadion," so enega izmed prizorov pospremili pri Jumbo-Vismi.

Kuss in Roglič Bi lahko storil več? Šport Kuss razkril, zakaj je Roglič tako dolgo čakal z napadom

Prvi kolesar iz prve skupine se je s startne rampe v Trbižu pognal ob 11.30. V tretji skupini bodo startali vsi najboljši, Almeida bo začel ob 17.08, Roglič ob 17.11, Thomas pa kot zadnji še tri minute kasneje. Med vsako skupino kolesarjev bo 96 minut razlike.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.