Šport > Kolesarstvo
8667 ogledov

Veliki mojster kronometra: "Verjamem v Primoža, vprašanje je le ..."

Rohan Dennis Primož Roglič Profimedia
Moštveni kolega Primoža Rogliča, dvakratni svetovni prvak v kronometru Rohan Dennis, se nadeja zelo napetega končnega obračuna za zmago na dirki po Italiji.

Avstralski kolesar Rohan Dennis je po koncu 19. etape od Longaroneja do Tre Cime di Lavareda spregovoril o možnostih svojega moštvenega kolega, slovenskega asa Primoža Rogliča za zmago na dirki po Italiji. Dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas verjame v Kisovčana, dodaja pa, da bo težko streti vodilnega Britanca Gerainta Thomasa.

Thomas, zmagovalec dirke po Franciji leta 2018, ima pred današnjo zadnjo resno etapo na Giru od Trbiža do Svetih Višarij vse v svojih rokah in predvsem nogah. Pred 18,6 km dolgim kronometrom ima namreč 37-letni član ekipe Ineos Grenadiers 26 sekund naskoka pred Rogličem (Jumbo-Visma).

Kuss in Roglič Bi lahko storil več? Šport Kuss razkril, zakaj je Roglič tako dolgo čakal z napadom

Dennis, svetovni prvak v kronometru leta 2018 in 2019, je prepričan, da Roglič stopnjuje pripravljenost. A tako je tudi s Thomasom, dodaja.

"Verjamem v Primoža, nazaj je pridobil samozavest. Odkljukal je vsak dan posebej, na koncu pa bo vse odvisno predvsem od njega samega. Je v dobri formi, vprašanje je le, ali se bo Thomas zlomil," je v prostoru za ekipe v petek po 19. etapi dejal Dennis.

Rohan Dennis | Avtor: Epa Epa

Dvaintridesetletni Avstralec ni presenečen nad pripravljenostjo nekdanjega dolgoletnega moštvenega kolega pri ekipi Ineosa.

"Ne, nikakor. Že pred samo dirko je bil vselej na pravem mestu. Na dirki po Alpah je pomagal Tau Geogheganu Hartu, v prvi vožnji na čas na Giru pa ste lahko videli, da je njegova forma dobra. Nato je pripravljenost le še stopnjeval, zato me niti malo ne preseneča."

Roglič Thomas Kraljevska etapa Šport Zdelo se je že, da je Thomas zlomil Rogliča, nato nor preobrat

Presenetila ga ni niti petkova kraljevska etapa. Dolgo se v njej kar se tiče favoritov ni dogajalo veliko, v zadnjih 20 km pač.

"Pričakovali smo ognjemet na zadnjem klancu, na tistem prej pa smo pravilno predvidevali, da bo ritem narekovalo moštvo Ineosa in razredčilo skupino favoritov. Točno to se je zgodilo, zato smo skušali zaščititi Primoža pred peklenskimi zadnjimi tremi kilometri vzpona," je sprva dejal Dennis.

"Vedno je lepo pridobiti tri sekunde, ampak jutri (pogovor je potekal v petek, op. a.) bo na vrsti še težji vzpon. Tale je bil v primerjavi s sobotnim na kronometru enostaven. Bomo videli, kako se bosta znašla, mi pa upamo, da ima Primož boljše noge od Gerainta, ko gre za 'solo' vzpenjanje," je še dodal štirikratni avstralski prvak v vožnji na čas.

Svete Višarje Navijaški kaos Šport Če se v soboto odpravljate na Svete Višarje, preberite to

Čeprav je specialist za to disciplino, sebe niti najmanj ne šteje med favorite. "Ne glejte me, to ni kronometer, ki bi bil ustvarjen zame. Moja rit je za kaj takega enostavno predebela. Sem pretežak. Strmeje kot je, bolj me kaznuje gravitacija," je slikovito dodal od lani član Jumbo-Visme.

Za konec je podal še svojo napoved za Svete Višarje. "Mislim, da bo zmagal tisti, ki bo imel več jajc. Prvi kilometri bodo hitri, a brez neumnosti, potem pa gre le še za to, kdo bo imel boljše noge in kdo lahko iz sebe iztisne največ na klancu v 30 in nekaj več minutah. Za nas normalne kolesarje pa bo to trajalo prej 50 minut," pravi Avstralec.

Roglič Thomas Roglič vs. Thomas Šport Boj mož na moža: zares peklenski kronometer bo dal zmagovalca Gira Roglič Tako se govori! Šport Roglič z jasnim sporočilom za Thomasa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.