Šport > Zimski športi
1193 ogledov

Slovenija brez novoletne turneje, to je nov termin za Ljubno

Ljubno smučarski skoki Twitter
Po kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) je jasno, da v prihajajoči sezoni smučarskih skokov ne bo presenečenj.

Po velikem uspehu smučarskih poletov lansko zimo v Vikersundu, ko je Slovenka Ema Klinec večkrat izboljšala svetovni rekord - ta znaša 226 metrov -, se poleti vračajo na koledar ženskega svetovnega pokala. Še vedno bo sicer lahko tekmovalo le 15 najboljših iz svetovnega pokala ter po novem največ pet dodatnih tekmovalk, ki bodo prejel posebno avtorizacijo za start. Skupno se bo na letalnico lahko podalo največ 20 skakalk.

Na tekmah svetovnega pokala v smučarskih poletih bo tudi rekordna denarna nagrada za ženske 66.300 švicarskih frankov, prvo mesto bo prineslo 10.000 frankov.

Ema Klinec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ženske bodo dobile tudi drugo raven tekmovanja, novi medcelinski pokal bo združil obstoječo serijo pokala Fis in celinskega pokala v novo tekmovanje.

Sezono svetovnega pokala pa bodo skakalke začele v začetku decembra v Lillehammerju, skupno bodo imele v svetovnem pokalu za zdaj potrjenih 28 tekem s finalom sezone na letalnici v Vikersundu 16. in 17. marca.

Na koledarju skakalk ostaja Ljubno, ne sicer kot silvestrska turneja z Beljakom, temveč bosta tekmi 27. in 28. januarja 2024.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.