Šport > Kolesarstvo
16498 ogledov

Odzivi na Rogličev napad: "Na trenutke je bil preveč ..."

Primož Roglič in Geraint Thomas Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po 18. etapi Gira v skupnem seštevku pridobil eno mest in je zdaj drugi. Še vedno vodi Geraint Thomas.

Velik del posla pri Rogličevem napadu na rožnato majico Gerainta Thomasa in Portgualca Joaa Almeido je opravil izvrstni ameriški kolesar Sepp Kuss. 28-letnik iz Duranga v ZDA je bil ves čas ob Rogliču, tudi ko je nekajkrat slovenski as zaostal, on in ekipa niso ustvarjali panike. "Dobro se je počutil in bil zelo samozavesten. Najbrž je bil na trenutke nekoliko preveč sproščen. A kot ekipa smo dirkali dobro," je o Rogličevem počutju pripomnil Kuss.

"Predvčerajšnjim je bil videti res dobro, toda razlike se na zahtevnih etapah zdijo večje. To se spreminja iz dneva v dan," je Američan še dodal o 16. etapi na Monte Bondone, v kateri je Roglič izgubil 25 sekund v primerjavi s Thomasom in Almeido. Roglič po etapi znova ni bil na voljo za izjave, je pa zato Kuss razkril, da so možnosti za spremembe v skupnem seštevku še ogromne. "Roglič je v dobrem položaju. Jutri je zelo pomemben dan, tudi na kronometru se da izgubiti po več minut, zato moramo ostati zbrani. Ineos Grenadiers imajo majico vodilnega, zato morajo oni najti odgovore," je taktiko tekmecem prepustil Američan.

Primož Roglič in Geraint Thomas Rogla že drugi Šport Roglič na klancu napadel Thomasa, sledila je drama

Geraint Thomas se je sledilcem na družbenem omrežju oglasil iz ekipnega avtobusa na poti v hotel. "Na koncu je to bil izjemen rojstni dan. Fantje so dobro opravili svoje delo na prvem vzponu, nato sem lahko sledil Primožu na koncu. Navijači ob cesti so bili zares neverjetni, imeli sem veliko podpore, precejkrat sem slišal 'vse najboljše'. Tako da, hvala vsem … Še en dan za menoj, čas je za torto," je današnje dogajanje opisal Thomas. 

Spomnimo: Roglič je 18. etapo zaključil na sedmem mestu, v cilj je prišel skupaj s Thomasom, ki ga ni uspel streti na zaključnem vzponu. Je pa strl odpor Portugalca Almeide, ki je zaostal 21 sekund in tako predal drugo mesto Zasavcu. Etapne zmage se je razveselil Filippo Zana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • matermila 08:00 26.maj 2023.

    Rogla bo za zmago moral še prekleto trdo delati, Thomas mi izgleda še kar močen. Zgledalo je da Rogliču sledi brez večjih težav, 28 sek. pa ni malo. Na Višarje, se bo odločila zmaga, po mojem mišlenju.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:16 25.maj 2023.

    Šele jutri bo jasno ali je današnja etapa koga od favoritov in če sploh načela!? Sam se bojim, da se je odločilni napad že zgodil dva dni nazaj in da bo Geraint Thomas tokrat in žal za Primoža premočan nasprotnik, ...prikaži več da bi še lahko priborjeno prednost izpustil iz rok, bolje rečeno nog!? Upam pa, da nimam prav in ima Rogla skritega še kakšnega aduta!?