Gorenjska
844 ogledov

Scottov kolesarski dan se vrača!

Kolesarski klub Kranj
Po koronavirusu in enoletnem premoru zaradi dežja bo center Kranja na zadnjo majsko nedeljo, 28. maja 2023, spet center kolesarskega dogajanja. Pripravljajo namreč že 7. Scottov kolesarski dan.

Scottov kolesarski dan bo potekal med 9.00 in 16.00. Osrednje dogajanje bo Scottov družinski maraton. Ob 11.00 bo tako start otroškega maratona po ulicah starega mestnega jedra v dolžini 1 km. Ob 12.00 pa sledi osrednji družinski maraton, in sicer v dolžini 12 km, 21 km ali 30 km. Start malega maratona bo na Glavnem trgu v Kranju, nato bo pot kolesarje vodila skozi Primskovo proti Britofu, kjer trasa zavije proti Brdu in na Kokrici levo proti Rupi. Na križišču z Oldhamsko cesto znova zavije levo in po cesti Staneta Žagarja do križišča z Likozarjevo cesto, kjer se znova  vrne proti Glavnemu trgu v mestno jedro Kranja.

 | Avtor: Kolesarski klub Kranj Kolesarski klub Kranj

Kolesarji bodo ves čas vozili med prvim in zadnjim spremljevalnim vozilom ter ob spremstvu policije in zdravstvene službe. Zaščitna čelada je obvezna za vse mladoletne udeležence in priporočljiva tudi za odrasle. Neprijavljeni kolesarji bodo iz maratona izločeni s strani organizatorja. Udeležence vseh dolžin družinskih maratonov naprošajo tudi, da se jih ne udeležujejo otroci, mlajši od 8 let s svojim kolesom, razen če starši oziroma skrbniki presodite, da so traso sposobni prevoziti v skupini z ostalimi kolesarji. Glavni trg v Kranju bo zaprt za ves promet, prireditveni prostor pa bo ograjen. Družinski maraton bo potekal pod kratkotrajno mobilno zaporo ceste, udeleženci pa se bodo vozili v skupini pod vodstvom vozil organizatorja in policijskega spremstva. Na maratonu je prepovedano prehitevanje spremljevalnih vozil na čelu. Kdor bo zaostal za zadnjim spremljevalnim vozilom, bo vozil v tekočem prometu.

Ob samem maratonu pa pripravljajo tudi pester spremljevalni in animacijski program za vse starosti. Obiskovalci bodo brezplačno lahko testirali kolesa Scott in Domelova električna kolesa. Svoje spretnosti na kolesu bodo lahko preizkusili na Scottovem pumptracku ali na spretnostnem poligonu. Otroke bosta obiskala Kuža Pazi in škrat Kranček. Ob tem pa pripravljajo še poslikavo obraza, različne delavnice, predstavili se bodo različni razstavljavci, poskrbeli pa bodo tudi za bogat srečelov z glavno nagrado - Scottovim kolesom. Na samem dogodku bodo prisotni tudi kolesarji Kolesarskega kluba Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.