Šport > Kolesarstvo
11288 ogledov

Remco s sporočilom legendarnemu Slovencu: "Težko je sprejeti te lažne ..."

Remco Evenepoel Profimedia
Kapetan belgijske ekipe Soudal-QuickStep je priznal, da so ga močno prizadele teorije zarote glede njegovega odstopa z dirke po Italiji.

Devet dni zatem, ko je zaradi pozitivnega testa na covid-19 predčasno zapustil dirko po Italiji, je svetovni prvak Remco Evenepoel s strani zdravnikov prejel zeleno luč, da se lahko vrne k treningom.

Evenepoel je sicer tekom svoje kariere preživel kar nekaj hudih udarcev, izmed katerih je zagotovo istopala grozovita nesreča na dirki po Lombardiji, ko se je zaletel v kamniti most ter zgrmel v prepad. Pri tem si je zlomil medenico, njegova rehabilitacija pa je trajala več mesecev. A kljub temu je Evenepoel v čustvenem zapisu na socialnih omrežjih ravno odstop z Gira, potem ko je nosil rožnato majico vodilnega ter veljal za enega glavnih favoritov dirke, označil za "enega najhujših udarcev v njegovi mladi karieri."

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Belgijec se je v svoji čustveni in zelo dolgi objavi dotaknil tudi vseh obtožb, da je zapustil dirko, ker naj bi se bal, da bi znal dirko izgubiti. "Odhod z dirke z okužbo s covidom-19 je bil zelo brutalen konec nečesa, kar bi lahko bila prekrasna zgodba. Šest mesecev priprav zgolj na to dirko. Žrtvovanja, dolgi dnevi v dežju, dolga obdobja zdoma. In vse je odvijalo po načrtu, toda tako pač je v tem športu. Vzponi in padci so del našega poklica in to lahko brez težav sprejmem," je pokomentiral svoj odstop z dirke.

"Kar pa mi je dosti težje sprejeti, so vsi ti lažni in negativni komentarji, ki so me spremljali po mojem odhodu z dirke. Nisem tip človeka, ki bi se skrival ali bi se bal poraza. To bi rad sporočil vsem tistim, ki si mislijo to o meni. Zadnji dnevi so bili čustveno zelo zahtevni zaradi takšnih komentarjev. Toda te občutke bom vzel s seboj na kolo, ko se bom pripravljal na naslednje cilje in dirke. Vse bi še rad spomnil, da nisem robot, toda človek, mož, sin, sotekmovalec in tako dalje, s svojimi čustvi," je sporočil mladi Belgijec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

Evenepoel je sicer silovito začel dirko, ko je dobil uvodni kronometer ter nosil rožnato majico tri dni, preden jo je predal ubežniku četrte etape Andreasu Leknessundu. V gorah je nato prikazal nekaj slabosti ter izgubil čas proti največjim rivalom, a se je z zmago na kronometru v deveti etapi ponovno dokopal do rožnate majice vodilnega. Toda njegova predstava ni bila niti približno tako dominantna, kot je pričakoval, prednost v skupnem seštevku pa dosti nižja od željene.

Ko je tako še isti večer po zmagi na kronometru razkril, da se zaradi okužbe s covidom-19 umika z dirke, so Remca preko socilanih omrežij napadli številni ljubitelji kolesarstva, ki so Belgijca obtožili, da je preprosto obupal, potem ko si na kronometrih ni uspel privoziti dovolj velike prednosti. Med drugim je v resničnost pozitivnega covid testa podvomil tudi direktor slovenske reprezentance Martin Hvastija, ki je omenil, da je mogoče Remco zapustil dirko, ker ni imel tri-minutne prednosti pred največjimi rivali, katero si je želel.

Legendarnega Slovenca je nato preko medijev najprej napadel vodja ekipe Patrick Lefevere, zdaj pa se je prvič glede teh komentarjev oglasil tudi Remco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice