Šport > Kolesarstvo
20558 ogledov

"Po vrednosti je letošnji Giro povsem na dnu"

Primož Roglič Profimedia
Medtem ko se tako rekoč vsa kolesarska javnost klanja Primožu Rogliču, pa vsi niso zadovoljni z razpletom dirke po Italiji.

Primož Roglič (Jumbo-visma) je zasluženo postal zmagovalec 106. kolesarske dirke po Italiji in za svoj izjemen podvig, pri katerem je močno izstopala njegova "dirka življenja" v odločilni vožnji na čas (20. etapa), prislužil številne pohvale.

Primož Roglič Zgodovinsko Šport Zdaj tudi uradno: Primož Roglič je zmagovalec Gira 2023!

Čestitke 33-letnemu šampionu, ki je trem zmagam na Vuelti dodal še prvo skupno lovoriko na Giru, dežuejo z vseh koncev sveta, nekaj slabe volje je čutiti le v medijskem prostoru države, iz katere prihaja veliki osmoljenec letošnje dirke Remco Evenepoel (Deceuninck–Quick-Step).

Alberto Contador in Primož Roglič Radikalna poteza Šport Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

Belgijski kolesar je bil poleg Rogliča glavni favorit za skupno zmago na dirki po Italiji, a mu je načrte prekrižala okužba s koronavirusom, zaradi katere je predčasno zapustil tekmovanje.

Njegovo ekipa je odločitev sprejela iz preventivnih razlogov, ker so se bali morebitnih dolgotrajnih posledic na zdravje, krivdo pa so pripisali organizatorjem, ki so po njihovi oceni storili premalo, da bi tekmovalce ustrezno zaščitili pred nevarnostjo širjenja okužbe. 

Mežnar Sijajna gesta Šport To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču

Čeprav je imel Remco blage simptome, na dan potrjene okužbe pa je celo zmagal na kronometru, mu na koncu ni preostalo drugega, kot da upošteva mnenje zdravniške stroke in se odpove veliki priložnosti za zmago.

Kasneje je v odzivu na vse glasnejše očitke, da je dirko zapustil, ker se je bal poraza, odgovoril, da je bil odstop z Gira "eden najhujših udarcev v njegovi karieri".

Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Njegov odstop so težko prenesli tudi belgijski novinarji, kar potrjuje zapis kolesarskega poznavalca in analitika Michela Wuytsa, ki je v analizi dogajanja na Giru poskušal zmanjšati veljavo Rogličevevemu dosežku in oznanjal premoč svojega rojaka.

"Prepričan sem, da bi Remco osvojil dirko po Italiji. Ne pravim, da 'bi jo lahko osvojil', ampak da 'bi jo zagotovo osvojil," se je na razplet pritožil Wuyst. "To trdim na podlagi njegovega neizmernega talenta in dejstvu, da se je na dirko pripravljal šest mesecev. Pripravljen je bil dirkati tri tedne na najvišjem možnem nivoju."

Thymen Arensman Mešani občutki Šport Čustven izliv Thomasovega pomočnika: "Kolesarstvo je krut šport"

"Po dramatičnosti se letošnji Gira uvršča v sam vrh, po vrednosti pa je povsem na dnu. Nenehno čakanje, živčno osebje, pasivna vožnja, čakanje na to, ali se bo nekaj zgodilo v zadnjem kilometru."

"Zaupal sem v Gerainta Thomasa, ker je izžareval moč. Imel je smolo, toda Roglič je bil očitno boljši. Thomas je izgubil Giro z odstopom Taa Geoghegana Harta. Če se to ne bi zgodilo, bi imeli v igri še eno pomembno figuro. To bi spremenilo potek dirke," je prepričan 66-letni kolesarski poznavalec.

Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil" Filmska zgodba Šport Neverjetno naključje! "Skrenil sem s poti in se očitno pojavil tam ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • norigolobizem 17:32 29.maj 2023.

    kriv je bil helikopterski prevoz ko so se stiskali ...🤣🤣🤣🤣🤣🤣