Šport > Kolesarstvo
10241 ogledov

Neverjetno naključje! "Skrenil sem s poti in se očitno pojavil tam ..."

Print Screen
Nepričakovani slovenski junak je pristavil majhen košček mozaika k zmagi Primoža Rogliča na 106. dirki po Italiji.

Poročali smo o slovenskem junaku, ki se je med sobotnim kronometrom na dirki po Italiji znašel na pravem mestu v pravem trenutku in Primoža Rogliča pomagal rešiti iz kočljivega položaja.

Pomoč seveda ni bila odločilna, je pa vsekakor pripomogla k temu, da je Rogla po tehnični okvari hitreje ujel ritem in na koncu zanesljivo premagal tedaj še vodilnega Gerainta Thomasa.

Primož Roglič Zgodovinsko Šport Zdaj tudi uradno: Primož Roglič je zmagovalec Gira 2023!

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Kmalu se je izkazalo, da je bil 'anonimi junak v rdeči majici' v resnici Rogličev nekdanji moštveni kolega v skakalni reprezentanci Mitja Mežnar. Ta je v pogovoru za Sportklub povedal, da je v tistem trenutku ravnal "povsem nagonsko", saj je želel Primožu zgolj pomagati, da bi se čim hitreje spet vrnil v boj za skupno zmago.

"Bilo je povsem podzavestno. Ko sem videl, da je na tleh in ima okvaro, sem bil šokiran, a nato sem se odzval povsem nagonsko in ga skušal čim prej vrniti v pogon, da nadaljuje svoj boj. Vse skupaj se je odvilo izjemno hitro," je za Sportklub povedal Mežnar.

Thymen Arensman Mešani občutki Šport Čustven izliv Thomasovega pomočnika: "Kolesarstvo je krut šport"

Pozornost, ki je je bil dan po odločilni etapi deležen s strani slovenskih medijev, ga je zelo presenetila. "Ne vem, zakaj se toliko govori o tem, v prvem planu je tu Primož. Tehničnih okvar si ne želi noben športnik, žal se je Primožu zgodila. Na srečo se je zgodba srečno razpletla," je dejal.

Roglič in Mežnar imata sicer zelo zanimivo preteklost, saj sta bila daljnega leta 2007 del slovenske reprezetantance, ki je Trbižu zmagala na tekmi mladinskega svetovnega prvenstva. Pod ekipni uspeh sta se takrat podpisala še aktualni trener slovenskih orlov Robert Hrgota in Jurij Tepeš. "Trbiž je očitno srečen oziroma nam naklonjen kraj," je pripomnil nekdanji slovenski skakalec.

Mežnar Sijajna gesta Šport To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču Alberto Contador in Primož Roglič Radikalna poteza Šport Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

Povedal je še, da s kolesarjem Jumbo-Visme nista v rednih stikih, vendar lahko v kratkem pričakuje njegov klic. "Zagotovo ga bom poklical in se mu zahvalil," je v pogovoru za Val 202 obljubil Roglič.

Za konec je Mežnar dejal, da bo sprejel ponudbo, ki jo je nanj naslovil ljubljanski ponudnik hitre hrane. Več o tem TUKAJ.

Geraint Thomas Primož se je odzval Šport To je bil Thomasov prvi odziv po porazu. Noro, kaj je izrekel o Primožu Primož Roglič Orosilo vam bo oko Šport Poglejte si čustveni trenutek, ko je Primož izvedel, da je premagal Thomasa

Zelo zanimivo je bilo tudi Mežnarjevo razkritje, da se je na idealnem mestu znašel po čistem naključju"S kolegom Šparavcem sva se s kolesi odpravljala v Trbiž in nato peš na Svete Višarje. Sklenila sva, da bova Primoža spodbujala tam, kjer naj ne bi bilo za gledalce. Skrenila sva malo s poti in odšla v strm gozd. Očitno sva se pojavila tam, kjer je bilo najbolj potrebno. Bila sva presrečna, tako kot vsa Slovenija, da se je vse skupaj tako izšlo," je povedal za Val 202.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice