Šport > Kolesarstvo
44209 ogledov

Legendarni kolesar udaril: "To je edini način, če želi kdaj osvojiti Tour!"

Alberto Contador in Primož Roglič Epa
Legendarni Alberto Contador je mnenja, da bo moral Primož Roglič zamenjati ekipo, če bo želel Vueltam in Giru dodati še zmago na Touru.

Naš Primož Roglič je dopolnil slovenski Grand Tour! Potem ko je postal prvi Slovenec z zmago na sloviti Vuelti, katero je kasneje osvojil še dvakrat, in je Tadej Pogačar dodal dve zmagi na Touru, je Roglič kot prvi Slovenec osvojil tudi legendarni Giro.

A medtem ko se Slovenci veselimo zmage na še zadnji veliki tritedenski dirki, ki je manjkala naši zbirki, nekateri že gledajo proti prihodnosti. Med slednje spada tudi legendarni Alberto Contador, eden izmed le sedmih kolesarjev, ki se lahko pohvalijo s skupno zmago na vseh treh Grand Tourih.

Sloviti "El Pistolero" bi si v družbi sebe, Eddyja Merckxa, Bernarda Hinaulta, Chrisa Frooma, Jacquesa Anquetila, Feliceja Gimondija in Vincenza Nibalija želel videti tudi Rogliča, a pri tem vidi eno veliko težavo ... Jumbo Vismo!

"Na nekaj bi se rad ozrl. Če se postavim v kožo Primoža Rogliča, po zmagi na Vuelti in Giru, bi si želel zmagati še na Touru. Ampak v isti ekipi z Jonasom Vingegaardom to ne bo mogoče. Mogoče, zakaj pa ne, bi lahko zamenjal ekipo, če si želi zmagati še na dirki po Franciji," je v pogovoru s Hanno Walker za Eurosport izjavil legendarni Španec.

"Torej mislite, da je edina možnost, če si želi v naslednjih letih dobiti še dirko po Franciji, da zamenja ekipo?" je Walkerjeva še enkrat preverila. "Ja," je bil neposreden dvakratni zmagovalec Gira in Toura ter trikratni zmagovalec Vuelte, ki na večni lestvici s sedmimi osvojenimi Grand Touri drži četrto mesto za Meckxom (11), Hinaultom (10) in Anquetilom (8). Po sedem zmag imajo še Froome, Fausto Coppi in Miguel Indurain. 

Primož Roglič se bo z nedeljsko zmago na Giru in svojim četrtim Grand Tourom povzpel na enajsto mesto med vsemi kolesarji, katero si bo delil s Tonyjem Romingerjem, Roberto Herasom in Nibalijem. Poleg prej omenjenih kolesarjev so pred njim še trije legendarni Italijani Alfredo Binda, Gino Bartali in Gimondi s petimi zmagami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • simon0 12:56 29.maj 2023.

    Na žalost ma contador prav.kekci iz JV so na žalost še vedno, pa četudi po mnogih letih v kolesarski karavani, še vedno pravi amaterji v primerjavi z drugimi.ok, vsi so po meni srali in se norčevali iz mene po fb ...prikaži večfb v zvezi sobotnim kronometrom kjer mu je padla ketna dol, vendar pa mi nihče ni znal odgovoriti zakaj prav samo njemu, saj so drugi kolesarji tudi šli preko tiste asfaltne zaplate. Ne verjamem, da roglica spremlja takšna bad karma, da bi se mu dogajali padci, okvare kolesa na vsaki eta

Sorodne novice