Šport > Kolesarstvo
44062 ogledov

To je bil Thomasov prvi odziv po porazu. Noro, kaj je izrekel o Primožu

Primož Roglič in Geraint Thomas Profimedia
Geraint Thomas je z obnašanjem po koncu 20. etape dokazal, da je resnično pravi šampion.

Po koncu 19. etape dirke po Italiji, so iz ekipe Ineos Grenadiers ponavljali, da so zelo zadovoljni, da je njihov kapetan Geraint Thomas po zadnji cestni gorski etapi ohranil še 26 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem Primožem Rogličem. Tako kot številni strokovnjaki so bili namreč prepričani, da nekdanji zmagovalec dirke po Franciji ne more izgubiti toliko toliko časa na kronometru do Svetih Višarij.

Toda na Svetih Višarjah se je pred številnimi glasnimi slovenskimi navijači izpisala prava športna pravljica. Primož Roglič, ki je pred tremi leti na zadnjem kronometru izgubil rumeno majico najboljšega kolesarja na dirki po Franciji, je tokrat poravnal račune z 20. etapami velikih tritedenskih dirk. Valižanu je vzel kar 40 sekund, kar zadostuje za zgodovinski prvo slovensko zmago na Giru, medtem ko se je Thomas moral posloviti od ideje, da bi postal najstarejši zmagovalec dirke po Italiji vseh časov.

A tako kot je Roglič leta 2020 pokazal vso svojo veličino, ko je nemudoma po porazu čestital Tadeju Pogačarju, je tudi Thomas letos dokazal, da je velik športnik in pravi šampion. Ko je v šotoru v ciljnem prostoru slekel rožnato majico, katero je nosil dobršen del dirke, je Primož ravno na stopničkah slavil etapno zmago.

Thomas je tako pristopil do Primoževe družine, svojih sosedov v Monaku, se nasmehnil in podal roko mlademu Levu ter družini Roglič čestital za izjemen uspeh. Tudi svojemu rivalu in celotni njegovi ekipi je čestital ob prvi priložnosti, obenem pa je svojo veličino dokazal tudi v izjavah, ko je govoril o njunem medsebojnem dvoboju.

"Sem precej potrt. Če bi mi to ponudili februarja ali marca, bi nemudoma sprejel vašo roko, tako pa sem precej uničen. Ko se bo vse skupaj malce usedlo, bom lahko ponosen na svoj dosežek. Je, kar pač je," je poraz zelo dostojno sprejel Thomas, kateremu so začetek sezone pokvarile bolezni in poškodbe. Pred začetkom Gira ni tako niti sam pričakoval, da se bo boril za rožnato majico, na koncu pa jo je izgubil na zadnji resni etapi.

Thomas pa ni pozabil čestitati Primožu in omeniti, da ga je na koncu premagal boljši kolesar. "Počutil sem se precej dobro, kakšen kilometer in pol pred ciljem pa sem začutil, da mi počasi odpovedujejo noge. Primož pa je bil fantastičen. Če že moraš izgubiti, je bolje, da te nekdo premaga s tako razliko, kot pa za kakšno sekundo. Potem bi analiziral celotno vožnjo, kje bi še lahko iztisnil tiste odločilne sekunde. Tako pa vem, da zagotovo ne bi mogel biti 14 sekund hitrejši, kot sem bil."

"Primož me je razbil. Poleg tega je imel še tehnične težave! Če smo iskreni, si Primož zasluži to zmago, Kljub tehničnim težavam je bil boljši od mene za 40 sekund. Kapo dol, Primožu," je bil iskren Thomas, ki se je po dirki oglasil še preko socialnih omrežij, kjer ponovno ni pozabil čestitati novemu kralju dirke po Italiji.

"Dal sem vse od sebe. Kapo dol Primožu Rogliču, kolega, zaslužiš si to. Če bi mi ponudili kaj takšnega nekaj mesecev nazaj, ko ni šlo nič po mojih načrtih, bi takoj sprejel. Trenutno pa se počutim precej strto," se je po etapi preko Twitterja oglasil Valižan, na njegovo objavo pa se je odzval tudi Roglič. "Res sva imela dobro borbo, mar ne?" je svojemu rivalu odgovoril novi zmagovalec Gira.

Poglejte si še Primoževo reakcijo v trenutku, ko je izvedel, da je osvojil Giro, ali kako mu je v ključnem trenutku na pomoč priskočil znani smučarski skakalec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice