Šport > Kolesarstvo
22772 ogledov

To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču

Reševalni pas/Twitter
Naključnega junaka dirke po Italiji, ki je Primožu Rogliču pomagal do zmage na odločilnem kronometru, čaka lepa nagrada.

Požrtvovalni slovenski navijač je postal naključni junak odločilne vožnje na čas na dirki po Italiji, v kateri je sijajni Primož Roglič za 40 sekund premagal vodilnega Gerainta Thomasa in pred formalnim zaključkom tritedenske preizkušnje oblekel rožnato majico.

Rogličeva pravljica bi se sicer kaj kmalu lahko sprevrgla v nočno moro, potem ko so mu jo v ključnem delu etape spet zagodle tehnične težave. 

Primož Roglič Video Šport Vse se je zdelo izgubljeno: trenutek, ki bi Primoža skorajda stal zmage

Potem ko v ravninskem delu pričakovano ni naredil bistvene razlike, je Roglič na vzponu pričel topiti zaostanek za Geraintom. Razlika med njima je znašala 16 sekund, ko je slovenski kolesar zapeljal v luknjo na cesti, pri čemer se mu je snela veriga.

Da je bilo vse skupaj še huje, se je nesreča pripetila ravno v predelu, kjer je bil dostop za gledalce močno omejen.

Geraint Thomas Primož se je odzval Šport To je bil Thomasov prvi odziv po porazu. Noro, kaj je izrekel o Primožu

Toda Roglič, ki mu nesrečni razpleti odločilnih kronometrov niso tuji, je imel tokrat tudi malo sreče.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Ne samo, da Kisovčan ni potreboval menjave kolesa, saj je verigo uspel namestiti nazaj na svoje mesto, temveč je bil njegovi smoli priča tudi gledalec v rdeči majici, ki je požrtvovalno stekel po klancu navzdol in Slovenca pomagal potisniti. Pomoč je bila še kako dobrodošla, saj je Roglič s tem lažje zavrtel pedala navkreber in nadaljeval svojo pot proti zgodovinskemu uspehu.

Kasneje se je izkazalo, je bil Rogličev nepričakovani pomagač nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

Mežnar je s svojo gesto navdušil kolesarsko in širšo športno javnost, odzvali pa so se tudi pri ljubljanskem ponudniku hitre prehrane Bureku Olimpiji, ki junaku ponujajo brezplačen burek za celo leto.
 
"POZOR! Iščemo fanta, ki je pomagal Rogliču, ko mu je padla veriga na Giru. Naj nas kontaktira in dobil bo zastonj burek za celo leto,"
so zapisali.

Primož in Lev Roglič Kako prisrčno Šport Ne boste verjeli, kaj je Rogličev sin počel med očetovim zmagovitim intervjujem

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice