Šport > Kolesarstvo
55255 ogledov

Thomas razkril, zakaj poraz proti Rogliču še toliko bolj boli

Geraint Thomas Epa
Britanski kolesar Geraint Thomas je strnil svoje občutke po porazu proti Primožu Rogliču na dirki po Italiji.

Po treh tednih in slabih 3400 kilometrih je Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers) ločilo 14 sekund od zmage na dirki po Italiji.

Nekdanji zmagovalec Toura (2018) je v predzadnji etapi branil 26 sekund prednosti pred Primožem Rogličem (Jumbo-Visma), ki pa je kljub tehničnim težavam uprizoril veliki preobrat.

Primož Roglič Giro Višarje kronometer Novi kralj Gira! Šport Čudež na Svetih Višarjah! Roglič z vožnjo življenja osvojil Giro!

Britanec je bil nad razpletom zelo razočaran, saj se mu je po seriji suverenih predstav nekoliko slabši dan pripetil v najbolj nepravem trenutku. 

Bolj kot sam poraz ga je po lastnih besedah prizadel način, na katerega je na koncu moral predati rožnato majico. Potem ko se je v položnejšem delu kronometra dobro upiral Rogliču, so mu namreč v odločilnih metrih pošle moči.

Geraint Thomas | Avtor: Epa Epa

"Bil sem tako zelo blizu. Še vedno me jezi, v glavnem zaradi načina, kako sem dirkal. V zadnjih treh, štirih kilometrih sem razpadel. Če bi odpeljal drugače in začel bolj počasi, končal pa močno, četudi bi vseeno izgubil, bi se verjetno počutil drugače."

"Toda ker sem na koncu povsem popustil, je občutek še slabši. Če bi bil to ravninski kronometer, bi se morda izteklo drugače, a takšen je ta šport. Poln vzponov in padcev."

Filmska zgodba Šport Neverjetno naključje! "Skrenil sem s poti in se očitno pojavil tam ..." Primož Roglič Dolgi nosovi Šport "Po vrednosti je letošnji Giro povsem na dnu"

"Občutki so še zelo sveži, vendar smo lahko ponosni na to, kar smo skupaj dosegli in kako smo se pobrali po vseh udarcih, ki so nas doleteli. Lahko smo zadovoljni, toda ta ekipa si želi zmagovati, zato nam ni lahko," je povedal Valižan.

Kljub zdesetkani ekipi so mu štirje pomočniki pomagati ubraniti rožnato majico v kraljevski etapi skozi Dolomite. "Zato je bil razplet vožnje na čas še toliko težji zame, ker sem imel občutek, da sem jih razočaral. Res sem si želel zmagati tudi za njih. Stopili bomo skupaj in poskusili ponovno," je povedal 37-letnik in potrdil, da namerava dirkati tudi v letu 2024.

Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil"

"Ne razmišljam preveč o tem. Čeprav imam 37 let, se ne počutim starega. Še vedno obožujem dirkanje in treninge. Rad preživljam čas s kolegi. To me ohranja mladega v psihološkem smislu. Še vedno sem konkurenčen. S tem se bom ukvarjal, dokler bom užival. V prihodnjih tednih bom urejal svojo prihodnost. Skoraj zagotovo ne bom dirkal več kot dve leti. Moram pa reči, da nisem mislil, da bom še nadaljeval po letošnji sezoni," je spremembo načrtov potrdil Thomas.

Geraint Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice