Šport > Kolesarstvo
4194 ogledov

Robert Hrgota: "Primož je dobil svojo Planico"

Robert Hrgota Anže Petkovšek
Trener slovenskih smučarskih skakalcev Robert Hrgota je na Višarjah spremljal uspeh nekdanjega sošolca.

Ni skrivnost, da je bil kolesarski as Primož Roglič, ki je v nedeljo postal prvi Slovenec z zmago na italijanski pentlji, dolga leta smučarski skakalec. Še naprej je s skakalci tesno povezan, ti so zanj navijali tudi v odločilni sobotni etapi na Višarje, kjer je zlomil tekmece in odločil Giro.

Že zgodba o tem, kako se je njegov nekdanji reprezentančni sotekmovalec Mitja Mežnar znašel ob pravem mestu na pravem času, ko se je Rogliču med vzponom snela veriga s kolesa in mu je pomagal nadaljevati dirko, je naravnost filmska. Ob Mežnarju je bil na delu poti, ki je bila sicer zaprta za navijače, še en nekdanji skakalec Matevž Šparovec.

Filmska zgodba Šport Neverjetno naključje! "Skrenil sem s poti in se očitno pojavil tam ..."

Tudi nekdanji sošolec Rogliča, zdajšnji selektor skakalne reprezentance Robert Hrgota, je šel na Višarje v živo spodbujat svojega prijatelja.

"Mislim, da je Primož dobil tisto željo, da je dobil svojo Planico, če je že kot skakalec ni mogel doživeti v taki meri, jo je tukaj na Višarjah definitivno. Kolesaril je v morju slovenskih zastav, ob vzpodbudi, jaz mislim, da je tu dobil dodatne vate od navijačev," je na novinarski konferenci skakalne vrste na kranjskem stadionu o obisku Gira povedal Hrgota.

Primož Roglič Svete Višarje navijači Giro d'Italia dirka po Italiji Globalna elita Šport Slovenija v elitnem klubu G11

Kot je dodal, bomo Slovenci ta Rogličev dosežek znali ceniti šele čez nekaj let. "Primož je spet spisal neverjetno zgodbo, ki se je bomo morda zavedali šele čez več let. Da nekdo iz enega športa nato v tako kratek času uspe v športu, kot je kolesarstvo. Upam, da ne bomo vzeli tega v zakup, ampak bomo znali ceniti tak uspeh," je dodal selektor skakalcev, ki se je z nekdanjimi reprezentanti razporedil ob progi, nekje 500 do 600 metrov pred ciljem.

"Ocenili smo, da je tam najbolj strmo, najtežji del vzpona. Malo smo se razporedili, da bi mu pomagali. Koliko je Primož kaj videl, dvomim, ker sem po njegovi vožnji in očeh videl, da je bil povsem v svojem svetu. In zato je tam, kjer je," se je navijanja spomnil Hrgota in dodal, da je Roglič vsem dal spet nek nov zagon.

Podobno kot po olimpijskih igrah v Tokiu 2020, kjer je bil Roglič zlat v kronometru, pa je skakalcem nato položil na srce, da februarja pa še od njih pričakuje enako.

Primož Roglič Dolgi nosovi Šport "Po vrednosti je letošnji Giro povsem na dnu"

Peter Prevc | Avtor: Instagram Instagram
Peter Prevc si je Giro ogledal z družino, s katero so šli na dvodnevni izlet. Rogliča so v družbi znancev spodbujali preko velikih zaslonov v Trbižu, na Višarje se niso povzpeli.

"Z dvema majhnima utrujenima otrokoma zgoraj čakati na gondolo do desetih zvečer? Tega tveganja nisem bil pripravljen sprejeti," je v smehu dejal kapetan slovenskih skakalcev Prevc in dodal, da je bila izkušnja res lepa, še sploh za starejšega sina Ludvika, ki je Rogličev goreč navijač.

"Ludvik je tako in tako Roglič. Ima kapo, torbico, majico, nogavice ... Izlet je bil res odličen."

Tudi najboljši slovenski smučarski skakalec v svetovnem pokalu Anže Lanišek si je ogledal sobotno etapo dirke po Italiji v živo.

"Noro! Fenomenalno! Lepo je biti kdaj tudi na drugi strani, kot navijač," je dejal Lanišek in pojasnil, da se sicer skakalci niso odločili za skupen ogled etape, ampak so se na koncu na vrhu Višarij znašli vsi skupaj.

"Nekateri so šli z gondolo, drugi smo šli pa peš. Moram reči, da še danes v nogah čutim posledice tistih klancev," je v smehu dodal Lanišek: "Lep dan, lep izlet, vsekakor priporočam!"

Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.