Šport > Kolesarstvo
30443 ogledov

Roglič spregovoril o norih naključjih na Svetih Višarjah

Primož Roglič Profimedia
Kolesarski svet se še kar ne more načuditi temu, kar je uspelo Primožu Rogliču na sobotnem kronometru. S fenomenalno vožnjo na krilih izjemnih slovenskih navijačev je nadoknadil zaostanek za Geraintom Thomasom, si nadel rožnato majico in si zagotovil zmago na Giru 2023.

Zdaj pa je TV-intervjuju za eno od nizozemskih televizij pojasnil, kako se je vse skupaj poklopilo in zakaj je bila ta zmaga zanj tako zelo posebna. Razkril je tudi, od kod je črpal dodatno energijo za noro predstavo na sobotnem kronometru. 

Primož Roglič UCI Šport Tudi to je Rogliču prinesla zmaga na Giru
Primož Roglič Vso Slovenijo zanima Šport Primož odgovoril na vprašanje, če bo letos nastopil na Touru

"Tako zelo veliko dejavnikov je, zakaj mi ta zmaga tako zelo veliko pomeni. Način, kako se je zgodilo. To je noro," je v televizijskem intervjuju za eno od nizozemskih televizij pojasnil slovenski šampion Primož Roglič. Ta je trem zmagam na Vuelti in drugemu mestu s Toura zdaj dodal še zmago na Giru. 

Geraint Thomas in Primož Roglič Kakšna poteza Šport Kar sta Primož in Thomas naredila med zadnjo etapo, odmeva po celem svetu Jumbo-Visma Od obupa do ekstaze Šport Nori posnetki: tako so pri Jumbo-Vismi doživeli Rogličevo nesrečo in nato zmago

"Že način, kako smo pristopili do tega dne ... Stvar je tudi v tem, da smo spali v Sloveniji, v moji domači deželi. Ne zgodi se ravno pogosto, da na "grand tourih" spiš v svoji državi. Poleg tega sem spal le nekaj kilometrov stran od Planice, kjer sem osvojil naslov ekipnega mladinskega svetovnega prvaka leta 2007. Ja, prav s tistim fantom, ki me je v soboto porinil na vzponu, ko mi je padla veriga. Tako da, kaj še več. S podporo in energijo, ki je bila prisotna tisti dan, so to spomini za vse življenje," je z nasmeškom na ustih še razložil slovenski šampion.

Robert Hrgota Sošolec Šport Robert Hrgota: "Primož je dobil svojo Planico" Primož Roglič Svete Višarje navijači Giro d'Italia dirka po Italiji Globalna elita Šport Slovenija v elitnem klubu G11

"Zmag si nikoli ne želiš primerjati, toda zagotovo je ta ena izmed najbolj posebnih v moji karieri," je zaključil Rogla, ki je v soboto poskrbel za navdušenje množice slovenskih navijačev, ki so romali na Svete Višarje, prav tako pa je navdušil številne pred televizijskimi zasloni, ki so stiskali pesti zanj. 

dezurni@styria-media.si

 

Geraint Thomas Razočaran Šport Thomas razkril, zakaj poraz proti Rogliču še toliko bolj boli Primož Roglič Dolgi nosovi Šport "Po vrednosti je letošnji Giro povsem na dnu" Primož Roglič Da zaigra srce Šport Rogličev sinček glavni 'frajer' v Rimu: "Res je to naredil"
Komentarjev 10
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:06 01.junij 2023.

    Malo treninga pred tour de france

  • Avatar pantani
    pantani 07:11 01.junij 2023.

    Sedaj pa navijat na Tour de suisse 2023, ki je 8. dnevna dirka, na kateri Primož še ni nastopil. Gremo Primož.

  • Pepe007 07:05 01.junij 2023.

    Bravo Primož Roglič. Res si Slovencem lahko vzgled.