Šport > Kolesarstvo
41001 ogledov

Nori posnetki: tako so pri Jumbo-Vismi doživeli Rogličevo nesrečo in nato zmago

Jumbo-Visma Reševalni pas/Twitter
Kako hitro so se solze žalosti spremenile v solze sreče.

Medtem ko se je Geraint Thomas na 20. etapi dirke po Italiji, kronometru s ciljem na Svetih Višarjah, bližal drugemu merjenju vmesnega časa in smo vsi ljubitelji kolesarstva nestrpno spremljali, koliko sekund mu je že po slabi polovici vzpona uspel od prednosti 26 sekund odščipniti naš Primož Roglič, je režiser kar naenkrat zamenjal kader ...

Namesto da bi videli, s kakšnim zaostankom je Valižan prečkal točko merjenja vmesnega časa, smo videli našega Primoža Rogliča, kako ves obupan namešča verigo nazaj na kolo, potem ko se mu je ta snela zaradi enega izmed udarcev ob luknje na cesti (video).

Šlo je za trenutek šoka, ko so vsi ljubitelji nemudoma pomislili na 20. etapo dirke po Franciji izpred slabih treh let ter tudi na minula dva Toura in lansko Vuelto. Primož Roglič preprosto nima sreče in mu ni več usojeno zmagati na največjih dirkah na svetu, je bila misel vsakega navijača našega kolesarja.

Thomas je medtem prečkal merjenje vmesnega časa in zaostajal 16 sekund, a je Slovenec pri odpravljanju težav s kolesom izgubil vsaj 15 sekund. Obup! Primožu Rogliču je znova nesreča preprečila nov velik uspeh ...

Primož Roglič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Toda počakajte! Roglič je kljub vmesnim težavam znova ujel pravi ritem ter vsaj na prvi pogled deloval dosti bolj poskočen od vse bolj utrujenega Thomasa. Kljub svoji nesreči je Roglič v cilju premagal Joaa Almeido, tretjega najboljšega kolesarja dirke, za kar 42 sekund! Morda pa še ni vse izgubljeno!

Roglič je medtem prisprintal v cilj, Thomas pa je bil kilometer pred ciljem tik pred merjenjem zadnjega vmesnega časa ... 29 sekund zaostanka! Zagotovo utrujenemu Thomasu ne bo uspelo v zadnjem kilometru nadoknaditi treh sekund! Thomas je v cilju ... zaostanek? 40 sekund! Primož Roglič je novi kralj Gira!

Ljubitelji kolesarstva smo tako bili priča pravi drami, ki si jo bomo zapomnili za vedno. Toda tudi mi smo vse skupaj gledali le skozi prizmo navijačev in ljubiteljev športa. Kako so to dramo doživeli šele v ekipi Jumbo-Visme?

Na spletu je zaokrožil nor posnetek, na katerem spremljamo dogajanje v avtomobilu športnih direktorjev Jumbo-Visme, v ekipnih prostorih ter v cilju, kjer so prihod svojega kapetana pred ekranom čakali Primoževi sotekmovalci.

V družbi Jumbo-Visme podoživite enega najbolj dramatičnih kronometrov vseh časov, ki je spisal novo poglavje neverjetnih slovenskih športnih uspehov!

Preberite še, kako nevoščljivi Belgijci poizkušajo zmanjšati pomen Rogličeve zmage, ali zakaj poraz Thomasa proti Rogliču Valižana še toliko bolj boli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 06:41 30.maj 2023.

    Primož Roglič, the king of cycling and a true gentleman,hvala Primož za vse kolesarske užitke do sedaj,srečno še naprej!!! Thomasu pa tudi poklon za njegovo kolesarjenje in karakter!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 22:21 29.maj 2023.

    Se zahvala kamermanu in režiserju ki sta ta dogodek ujela in ga naredila ikonicnega. Če to ne bi videli , niti ne bi mogli verjeti tej zgodbi.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:06 29.maj 2023.

    Res ima neverjetno veliko smolo in še večjo vztrajnost, ki pa se običajno nekje obrestuje. Rogliču se tokrat je. Mislim, da je še drugo uvrščeni navijal za Rogliča. Res športnik z veliko začetnico.

Sorodne novice