Šport > Kolesarstvo
2054 ogledov

"Upam, da se bodo druga moštva zdaj končno prebudila"

Roglič Kuss Vingegaard Twitter
Nekdanji član Jumbo-Visme je pogrešal več konkurenčnosti med ekipami na letošnji dirki po Španiji.

Jumbo-Visma je s hat-trickom zmag na tritedenskih dirkah (Giro, Tour, Vuelta) potrdila premoč v svetu profesionalnega kolesarstva.

Čestitke nespornim zmagovalcem Vuelte, kjer so člani iste ekipe zasedli prva tri mesta v skupni razvrstitvi, dežujejo z vseh strani, se pa nekateri bojijo, da bi popolna premoč enega moštva lahko pripeljala do upada zanimanja za ta šport.

"Upam, da so se po tem prikazu moči druga moštva končno prebudila in da se v prihodnosti to ne bo več prav pogosto dogajalo. Obstaja sicer zelo velika verjetnost, da se bo prevlada Jumbo-Visme nadaljevala tudi v prihodnjih sezonah," je v pogovoru za NOS ocenil upokojeni Tom Dumoulin, nekdanji zmagovalec dirke po Italiji in bivši član Jumbo-Visme (2020-2022).

Nedotakljivi Šport Tako čudovito se je Kuss poklonil Rogliču in Vingegaardu

Wout van Aert in Tom Dumoulin | Avtor: Epa Epa
"Največja razlika med Jumbo-Vismo in ostalimi ekipami je v tem, da ima Jumbo vedno cilj in vizijo. Za povrhu vsega delujejo zelo strukturirano. Imajo zelo jasno začrtan plan, ki je plod temeljitega razmisleka. Pokrijejo vse zorne kote, da bi bi bili njihovi kolesarji optimalno pripravljeni od samega začetka dirke. Ostala moštva so v lovu na rezultate bolj prepuščena naključjem," meni nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas.

Poln hvale na račun Jumbo-Visme je bil tudi nekdanji nizozemski kolesar Stef Clement. "V taktičnem pogledu so najboljša ekipa. Nasprotnikom ne prepuščajo niti drobtinic. Zdaj bodo poskušala tudi druga moštva kopirati njihove metode. Toda Jumbovci ne bodo sedeli križem rok, želeli bodo še naprej dominirati v tej 'orožarski' vožnji in si priskrbeti še večji proračun."

Kot prelomnico v zgodovini moštva je Clement izpostavil prihod Primoža Rogliča. "To, da so dobili Rogliča, in pa zmage, ki jih je dosegal Dylan Groenewegen. Uspeh privabi uspeh, zato so se tudi drugi kolesarji želeli pridružiti," je povedal Nizozemec in dodal, da bi prevlada čebel znala trajati. "Bojim se, da res."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.