Šport > Kolesarstvo
15288 ogledov

Kakšne preroške besede Rogliča! Noro, kaj je napovedal že pred Vuelto

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je že pred začetkom Vuelte napovedal, da ne smemo med Jumbo-Visminimi kolesarji pozabiti na Seppa Kuss.

Kolesarski svet se je pred začetkom letošnje dirke po Španiji spraševal, če je Jumbo-Vismo sprejela pravilno odločitev, ko je na slovito Vuelto poslala oba svoja najmočnejša kolesarja in kapetana ekipe, Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda. Na papirju je bila tako nizozemska še močnejša, kot če bi na njej kolesaril le eden izmed omenjene dvojice, a obenem so se vsi spraševali, kako bodo pri Jumbo-Vismi pripravili taktiko, da bosta oba kolesarja zadovoljna ter da ne bo prišlo do bojev in napetosti znotraj samega moštva.

Oba zvezdnika sta tekom sezone že dokazala, da sta ob Tadeju Pogačarju zagotovo najmočnejša kolesarja za velike tritedenske dirke na svetu, oba pa sta hotela naravnost izjemno sezono dopolniti z zmago na španski pentlji. Roglič, ki je bil v letošnji sezoni še neporažen, saj je dobil dirke Tirreno-Adriatico, po Kataloniji, Burgosu in kot prvi Slovenec v zgodovini tudi dirko po Italiji, je lovil še rekordno četrto zmago na Vuelti, medtem ko je Jonas po drugem zaporednem slavju na Touru želel dobiti svojo prvo dirko po Španiji.

Jumbo-Visma je tako v lovu na zgodovino, saj nobena ekipe do sedaj še ni slavila na vseh treh Grand Tourih v eni sezoni, pripeljala svoji najmočnejši orožji ... In na koncu tudi ustvarila svoj veliki cilj ter dobila še tretjo veliko tritedensko dirko v istem letu. A na veliko presenečenje širom sveta, nista zmago nizozemski ekipi pripeljala kapetana ekipe, temveč je kolesarski svet z največjo zmago svoje kariere šokiral Sepp Kuss, ki je ob neverjetni premoči Jumbo-Visme, ki je zasedla vsa tri mesta na zmagovalnih stopničkah, na koncu zadržal 17 sekund prednosti pred Vingegaardom in minuto in osem sekund pred Rogličem.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav ni nihče dvomil v Kussove sposobnosti, je zmaga kolesarja iz Duranga ena največjih športnih senzacij v tem tisočletju. Kuss je namreč zmagal, čeprav so vsi pričakovali, da bo ključni pomočnik obema kapetanoma, ki naj bi se med seboj borila za skupno zmago. Kussove zmage si pred začetkom dirke ni upal napovedati nihče ... Z izjemo Primoža Rogliča, ki je s pravimi preroškimi besedami napovedal morebitno Kussovo zmago v intervjuju pred začetkom Vuelte.

Novinarje je pred začetkom španske pentlje namreč zanimalo, kako se bosta Primož in Jonas ujela in kako Roglič doživlja Vingegaardovo vključitev v ekipo, čeprav se je sam vse od zmage na Giru pripravljal na Vuelto kot na največji cilj do konca sezone. Roglič je lepo diplomatsko odgovoril, da je na koncu najpomembnejše, da zmaga kolesar Jumbo-Visme in da ne smemo pozabiti, da je v ekipi tudi Sepp Kuss.

"Na koncu je pomembno, da nekdo iz Jumbo-Visme dobi Vuelto. Navsezadnje je to lahko tudi Sepp Kuss. Tudi on je del ekipe," je bil eden izmed redkih, ki si je upal pred dirko po Španiji sploh pomisliti na Kussovo zmago, ravno naš šampion.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 07:33 19.september 2023.

    Ah ti vaši bombastični naslovi....

Sorodne novice