Šport > Kolesarstvo
2914 ogledov

"Roglič je naš kralj in kralju se je težko odpovedati"

Richard Plugge Profimedia
Generalni direktor Jumbo-Visme je zavrnil namigovanja, da naj bi se Primož Roglič poigraval z idejo o prestopu.

Medtem ko med poznavalci že dlje časa prevladuje mnenje, da bi moral Primož Roglič zamenjati ekipo, mu v Jumbo-Vismi še naprej pihajo na dušo.

Roglič V luči Vuelte Šport "Pri Jumbo-Vismi so prisotna trenja, Roglič mora oditi"

"Primož je še vedno naš kralj. V tem pogledu se ni nič spremenilo. Letos je osvojil vse dirke, na katerih je nastopil, z izjemo Vuelte, zabeležil pa je tudi 15 zmag. Zakaj bi sploh razmišljal, da bi ga izpustil?" se je na poizvedbe z retoričnim vprašanjem odzval generalni direktor Jumbo-Visme Richard Plugge.

"O tem je težko razpravljati. Če obstaja interes drugih ekip, potem bo morda nekega dne res potrkal na moja vrata. A ne še zdaj. Nihče še ni pristopil."

"Roglič je naš kralj in kralju se je težko odpovedati. Če uporabim nogometno analogijo, je Primož naš najboljši strelec skupaj z Jonasom Vingegaardom. Če bi odšel, bi močno pogrešali njegove gole, in morali bi najti nekoga, ki bi jih dosegel toliko kot on. Toda na svetu ni veliko ljudi, ki bi bili tega zmožni," je povedal Plugge.

Kuss Zelo zgovorno Šport Kamera ujela Kussov odgovor soprogi: "Nikoli več!"

Pred dnevi je v javnost pricurljala govorica, da naj bi imel slovenski as na mizi ponudbo Movistarja. Med zainteresiranimi ekipami sta še INEOS Grenadiers in Lidl-Trek. Menjava sredine je po oceni strokovnjakov nujna, če želi Roglič do konca kariere osvojiti Tour de France.

"Bomo videli. Odvisno od tega, kako bodo potekali pogovori. Težko rečem, kako se bodo stvari odvijale," je o možnosti Rogličeve vodilne vloge na Touru dejal Plugge.

"To so izzivi, s katerimi se srečujmo. V ekipi imamo velika imena, omeniti velja še Wouta van Aerta in Olava Kooija, ki zmaguje po deset dirk na sezono. Tega smo vajeni, saj že več let uspešno krmarimo z zvezdniško ekipo. S tem nimamo nobenih težav, saj  vedno upoštevamo mnenja kolesarjev in oblikujemo najbojši možen načrt za vse," je sklenil šef Jumbo-Visme.

Roglič Bo sprejel? Šport Roglič o ponudbi konkurenčne ekipe: "To je dobro zame"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.