Šport > Kolesarstvo
15488 ogledov

Pred dnevi udarjal po Rogliču, zdaj obrnil ploščo: "Je pravi šampion!"

Jumbo-Visma Profimedia
Eurosportovi strokovni komentatorji so mnenja, da je Rogličeva poteza, da se podredi Seppu Kussu, vredna spoštovanja.

V kolesarski oddaji Breakaway na Eurosportu so si po sredini etapi Vuelte s ciljem na Angliru pošteno privoščili našega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, potem ko sta skupaj z Jonasom Vingegaardom v zadnjih kilometrih brutalno zahtevne etape skorajda strla svojega moštvenega kolega in vodilnega kolesarja dirke Seppa Kussa, ki je ostal v rdeči majici vodilnega za vsega nekaj sekund.

Kolesarska legenda Sean Kelly in nekdanja vrhunska kolesarja Dan Lloyd ter Adam Blythe so Rogliču očitali, da nima nobenega spoštovanja do svojega najzvestejšega pomočnika Kussa, ki se je za izjemnega Slovenca žrtvoval pri vseh štirih Rogličevih zmagah na velikih tritedenskih dirkah.

Rogličevo potezo, da se še naprej bori za etapne in skupno zmago, namesto da bi tokrat podprl svojega prijatelja v boju za največjo zmago njegove kariere, so označili za sramotno, obenem pa si dali precej duška na Rogličev račun.

Primož Roglič Tarča kritik Šport Legenda in strokovnjaki udarili po Rogliču: "Sramotno, brez spoštovanja!"

Nato pa je prišla na vrsto 18. etapa, na kateri je hitro postalo jasno, da sta se tudi Roglič in Vingegaard podredila svojemu novemu kapetanu, kateremu sta pomagala zadržati rdečo majico tudi po zadnji pravi gorski etapi dirke. "Če komu privoščim zmago, je to zagotovo Sepp Kuss," je po zadnji etapi, kjer bi lahko napadel moštvenega kolega, izjavil Roglič.

Novinarji so ga nato vprašali, če mu je bilo težko, ker se je moral tako brez pravega boja odpovedati skupni zmagi in Roglič je odgovoril v maniri pravega šampiona. "Ja, zagotovo. Sam sem imel svoje mnenje o zadevi, toda naredil sem vse, da je vse ostalo tako, kot mora," je Roglič priznal, da mu je bilo kot pravemu borcu težko prepustiti skupno zmago, a da je kot kolesar Jumbo-Visme in Kussov moštveni kolega to na koncu vendarle brez ugovarjanja tudi storil.

Tokratni intervju je tako tudi popolnoma spremenil pogled Eurosportovih komentatorjev na celotno situacijo. Če so mu še pred dnevi očitali njegove poteze, so ga po njegovem ravnanju na 18. etapi označili za pravega šampiona.

"Moramo pohvaliti Rogličevo mentaliteto. Uspelo se mu je pobrati po številnih nesrečah in smoli, a se je vseeno uspel osredotočiti na svoje naslednje cilje. Njegova neusmiljena odločnost ga je naredila takšnega zmagovalca. Da je vse to tokrat postavil na stran, moramo resnično sneti kapo pred njim," je v studio temo Primoža Rogliča tokrat načela voditeljica oddaje Orla Chennaoui.

"Ja, pred njim moramo sneti kapo. To je znak, da je pravi vodja, pravi šampion. Da lahko naredi nekaj takega za nekoga drugega. Gre se za ekipo, ne enega posameznega kolesarja. Moralo je biti izjemno težko narediti nekaj takega. Ko se počutiš dobro, ko hočeš iti v napad, ko si želiš narediti nekaj, kar resnično obožuješ, a ti povejo, da tega ne smeš ... Vso spoštovanje do Primoža Rogliča! Ampak to je bila pravilna stvar. Pokazal je spoštovanje do vsega, kar je nekdo naredil za njega in mu za to tudi poplačal," je ploščo tokrat obrnil Blythe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:30 17.september 2023.

    Sepp-a sta Vin in Roglič dobesedno prišlepala na cilj,tako da ima ta zmaga grenak priokus za seppa.Drugo let tega ne gledamo več,ni športno.

Sorodne novice