Šport > Kolesarstvo
34112 ogledov

Šef Jumbo-Visme noro ponosen na Primoža: "Seppu je poslal ..."

Primož Roglič Profimedia
Prvi mož Jumbo-Visme je ponosen na soglasno odločitev moštva, da v boju za skupno zmago na dirki po Španiji podprejo Seppa Kussa.

Jumbo-Visma je na pragu zgodovinskega uspeha, saj bo v nedeljo postala prva ekipa v zgodovini, ki bo v eni sezoni osvojila vse tri najprestižnejše dirke.

Uspeh Primoža Rogliča, zmagovalca letošnjega Gira, in Jonasa Vingegaarda, ki je slavil na Touru, bo s krstno zmago na tritedenskih preizkušnjah dopolnil Sepp Kuss.

Še prej bo moral Američan opraviti s predzadnjo etapo, kjer pa ob pomoči zvezdniških kolegov ne bi smel imeti večjih težav z obrambo velike prednosti.

Nizozemska ekipa se je v Vuelto podala z dvema adutoma, a je že po nekaj dneh izkazalo, da bo potrebno resno računati tudi na Kussa. Ta se je rdeče majice polastil v osmi etapi in je odtlej ni več izpustil iz rok.

Pri tem je uspešno krmaril med vsemi izzivi, odlično se je odrezal v vožnji na čas, ki ni njegova specialiteta, ter uspešno omejil izgubil napram Rogliču in Vingegaardu na zahtevnejših gorskih etapah.

S svojo vztrajnostjo in vzdržljivostjo je naposled pridobil tudi zaupanje moštva, ki je po etapi na Angliru poseglo v avtonomijo kolesarjev in določilo vrstni red pri vrhu.

Roglič nad odločitvijo sprva ni bil navdušen, a je v isti sapi obljubil, da se bo ravnal po navodilih ekipe, s čimer je naredil velik vtis tudi na šefa Jumbo-Visme Richarda Pluggeja.

Nyssen Nezaslišano Šport Član Jumbo-Visme utrpel hude posledice, ekipa vložila pritožbo

Richard Plugge | Avtor: Profimedia Profimedia
"Primož in Jonas sta profesionalna športnika in oba si želita zmagovati. Toda v moštvu prisegamo na kulturo, v kateri zmagujemo skupaj. Oba sta velika šampiona, ki sta bila v položaju za zmago, vendar sta bil zmožna reči, da bosta dirkala za Seppa. To je v skladu z našimi vrednotami. Zelo sem ponosen, da sta podprla Seppa."

"To je naša skupna odločitev. Kot vedno smo se o tem pogovorili. Načrt smo naredili že pozimi in vsak je lahko povedal svoje mnenje. Pogovarjali smo se o individualnih željah in kako se ujemajo z moštvenimi ambicijami. V tem tednu smo spet veliko govorili o tem. Kolesarje smo vprašali po počutju in za mnenje. Od srede smo vsi na isti strani. Če bo le mogoče, bomo dirkali za Seppa," je povedal Plugge.

"Primož je Seppu poslal močno sporočilo"

Dotanil se je tudi Primoževe izjave, da ima na odločitev "svoje poglede". "Vsak ima svoje ambicije, Primož pa je rekel tudi, da si želi Seppove zmage. S tem je Seppu poslal močno sporočilo. Vsak športnik si želi zmagati, vendar za to potrebuje pomoč drugih. Iz tega razloga sem tako ponosen na naš proces odločanja, ker se v njem odražajo naše vrednote. Vsi stojimo za to odločitvijo."

Roglič Bo sprejel? Šport Roglič o ponudbi konkurenčne ekipe: "To je dobro zame"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • fowler 21:20 16.september 2023.

    Fantje imajo itak plače, premije si bodo razdelili... samo gas...