Šport > Kolesarstvo
57753 ogledov

"Pri Jumbo-Vismi so prisotna trenja, Roglič mora oditi"

Roglič Epa
Kontroverzni kolesarski poznavalec Johan Bruyneel meni, da Primož Roglič nima prave prihodnosti pri Jumbo-Vismi.

Belgijski kolesarski strokovnjak Johan Bruyneel, nekdanji športni direktor ekip, s katerimi je naslove osvajal dopinski grešnik Lance Armstrong, je v luči razpleta letošnje dirke po Španiji analiziral položaj Primoža Rogliča v ekipi Jumbo-Visma.

Pri tem se je 59-letni padli funkcionar, ki je zaradi vpletenosti v dopinške afere leta 2018 dobil dosmrtno prepoved delovanja v kolesarstvu, oprl na Rogličevo izjavo, da "ima svoj pogled" na odločitev Jumbo-Visme, potem ko je postalo jasno, da bodo stavili na Seppa Kussa

Roglič Mešani občutki Šport Roglič frustriran nad Jumbo-Vismo: "Imam svoj pogled na to, toda ..."

Rogličeva izjava je bila v preteklih dneh deležna ogromne medijske pozornosti, čeprav je v vseh nadaljnjih pogovorih dal zelo jasno vedeti, da privošči zmago ameriškemu kolegu in da bosta skupaj z Jonasom Vingegaardom naredila vse, da Kussu pomagata do tega nenadejanega kariernega uspeha.

Toda "škoda", če tako rečemo, je bila že narejena.

"Mislim, da je njegova izjava zelo dober pokazatelj, kaj se dogaja znotraj ekipe. Očitno je, da ni zadovoljen. Primož je zmagovalec in zmagovalci želijo zmagovati. Po mojem ni zadovoljen s trenutno situacijo," je v podkastu The Move ocenil Bruyneel.

Primož Roglič Harmonija Šport Šef Jumbo-Visme noro ponosen na Primoža: "Seppu je poslal ..."

Kljub izjemnim ekipnim predstavam na cesti naj bi se napet odnos med moštvenimi kolegi odražal v njihovi medsebojni interakciji. "Ko spremljam interakcijo med njimi v cilju, vidim hladnega Primoža, ki se mi ne zdi srečen. Ni slavil etapne zmage na Angliruju. Mislim, da so prisotna trenja med Primožem in Jonasom. Sam je povedal, da se ne strinja z odločitvijo ekipe, kar mene osebno zelo žalosti."

"Primož ni vedno mlajši in zaveda se, da je zdaj pravi trenutek za osvajanje tritedenskih dirk. Čeprav ima sklenjeno pogodbo z Jumbo-Vismo, bi lahko prihodnje leto zamenjal ekipo. Če želi osvojiti dirko po Franciji, mora zamenjati ekipo. Jonas se je uveljavil kot najmočnejši kolesar pri Jumbo-Vismi. Primož gre lahko na Tour kot drugi kapetan, vendar močno dvomim, da bo zadovoljen s to vlogo," je ocenil Bruyneel.

Roglič Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:42 18.september 2023.

    Drugo leto tega naštimanega sranja ne gledamo več f off

  • smoljo 18:20 17.september 2023.

    Je bilo danes ,na radiju interviu z njim ,pred zadnjo etapo...na vprašanje kako naprej ,druga ekipa itd...je odgovoril "sledite dogajanjem "...se je dalo razbrat ,no vsaj jaz,da se bo nekam preselil po Lombardiji bo sigurno več jasnega

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:39 17.september 2023.

    Glede na to, da ima Primož pogodbo do 2025, bo treba pripraviti kar nekaj denarja za "odkup"..Dončić bi lahko ustanovil ekipo sestavljeno iz samih Slovencev z imenom npr. "sLOVEnian Winners"...:DD