Šport > Kolesarstvo
10590 ogledov

Kamera ujela Kussov odgovor soprogi: "Nikoli več!"

Kuss Profimedia
"Nikoli več," je po koncu 20. etape Vuelte, na kateri je naposled potrdil krstno zmago na tritedenskih preizkušnjah, svoji soprogi dejal Sepp Kuss.

Predzadnja etapa je potrdila neuradnega zmagovalca letošnje dirke po Španiji. To je postal Američan Sepp Kuss (Jumbo-Visma), moštveni kolega Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, ki sta prispevala svoj košček mozaika k dosežku zvestega pomočnika ter dopolnila moštveni uspeh z drugim in tretjim mestom v skupni razvrstitvi.

Jumbo-Visma Dirka po Španiji Šport Vuelta ima novega kralja, znana tudi končna uvrstitev Rogliča

Zvezdniška trojica je v soboto poskrbela za čudovit prizor z družnim prečkanjem ciljnem črte v Guadarrami. Šampionska mentaliteta, s katero se ponašajo vsi trije velikani cestnega kolesarstva, se je za hip znašla v senci ekipnega duha in trije prijatelji so objeti v cilju potrdili trojno zmago Jumbo-Visme na 78. izdaji prestižne španske pentlje.

 | Avtor: Epa Epa

"Čudovito je bilo, da sem si lahko zadnji kilometer etape delil z njima. To je bil nekaj zares posebnega, vendar v tem trenutku še nisem povsem dojel," je povedal novopečeni, a za zdaj še neuradni zmagovalec dirke.

Kussa je v cilju etape pričakala njegova soproga Noemí Ferré. V njenem objemu je 29-letni šampion zaman poskušal doumeti razsežnosti svojega dosežka. Čeprav sta mu Roglič in Vingegaard na ciljni črti pričarala še en nepozaben spomin, pa to za Kussa ni bil najbolj poseben trenutek predzadnjega tekmovalnega dne.

Roglič V luči Vuelte Šport "Pri Jumbo-Vismi so prisotna trenja, Roglič mora oditi"

"Najbolj poseben trenutek je bil, ko sem lahko zmago slavil skupaj z družino. To je tisto, kar na koncu največ šteje," je povedal Američan, ki ni skrival, da mu položaj prvega favorita ni pisan na kožo.

Če gre verjeti njegovim besedam, se bo že na naslednji dirki rade volje spet osredotočil na vlogo pomočnika. Ko ga je soproga v cilju vprašala, ali bo to v prihodnosti še ponovil, jo je Kuss gladko zavrnil: "Nikoli več!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • zdrej 14:36 18.september 2023.

    Tega pač ne morem verjeti. Sam sem si to nič kolikrat obljubil, pa me še vseeno potegne na tekmo, na boj za medalje.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:58 17.september 2023.

    Skupen prihod v cilj. Videti je bilo spontano, iskreno. Bravo. Vsi trije so junaki.