Šport > Kolesarstvo
2665 ogledov

Danes začetek velikega kolesarskega dogodka, Slovenci močno oslabljeni

Eugenia Bujak Profimedia
Začetek evropskega prvenstva v kolesarstvu bo v znamenju voženj na čas.

Danes se bo v nizozemski pokrajini Drenthe začelo evropsko prvenstvo v kolesarstvu. Prvi dan bodo v Emmnu na sporedu vožnje na čas v šestih starostnih kategorijah, v katerih bo nastopilo tudi osem Slovencev. Pri članih na startu ne bo nikogar, pri članicah pa bo tekmovala Eugenia Bujak.

V zelo močni konkurenci članov (28,6 km) Slovencev ne bo, preizkušnja pa se bo začela ob 16.15. Kristijan Koren, Tilen Finkšt, Aljaž Jarc, Anže Skok, Mihael Štajnar in Jaka Primožič bodo nastopili le na nedeljski cestni dirki, na kateri pa ne bo Luke Mezgeca in Matevža Govekarja, ki sta tik pred zdajci svoj nastop odpovedala.

Luka Mezgec Kakšen udarec Šport Šok! Glavni slovenski up odpovedal evropsko prvenstvo, to je razlog

Pri članicah (28,6 km) bo v vožnji na čas tekmovala Eugenia Bujak, preizkušnja se bo začela ob 14.30. Poleg Bujakove bo v Drentheju na sobotni cestni dirki nastopila še Špela Kern.

Tekmovalni spored se bo sicer začel ob 9. uri s kronometrom mladink (19,8 km) Od Slovenk bodo nastopile Neža Zupanič, Sara Pestotnik in Ema Podberšič. V nadaljevanju prvenstva bosta na nedeljski cestni dirki nastopili še Eva Potočnik in Dominika Štrukelj.

Ob 10.25 bo na vrsti preizkušnja mladincev (19,8 km) s tremi Slovenci, Jako Maroltom, Erazmom Valjavcem in Anžetom Ravbarjem. Na Nizozemskem bodo v soboto na cestni dirki nastopili še Žak Eržen, Jakob Omrzel in Marcel Gladek. Zupaničeva, Pestotnikova in Podberšičeva ter Marolt, Valjavec in Ravbar bodo v četrtek nastopili tudi v ekipni vožnji na čas (38,4 km).

Tudi v konkurenci mlajših članov (19,8 km), ki se bo danes začela ob 13.05, Slovencev ne bo, bodo pa na cestni preizkušnji v petek nastopili Boštjan Murn, Gal Glivar, Aljaž Turk in Luka Ziherl. Pri mlajših članicah (19,8 km) bo danes od 12. ure tekmovala Nika Bobnar. Ob njej bosta v petek cestno preizkušnjo začeli še Hana Žumer in Špela Colnar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice