Šport > Kolesarstvo
2118 ogledov

"Bomba" v svetu kolesarstva: bo Roglič združil moči z Evenepoelom?

Roglič Profimedia
V kolesarskem svetu odmeva razkritje nizozemskega časnika Wielerflits, označena za "največjo skrivnost preteklih mesecev".

Minuli konec tedna je v kolesarskem svetu odjeknila novica, ki je močno odmevala. Nizozemski časnik Wielerflits je v svet lansiral "največjo skrivnost preteklih mesecev", in sicer ustanovitev mega kolesarske ekipe, ki bo nastala z združitvijo sedanjih ekip Jumbo-Visma in Soudal-QuickStep. Združitev naj bi se zgodila že v letu 2024, trdijo nizozemski novinarji. 

Zapisali so, da bo po združitvi direktor ekipe postal Richard Plugge, dosedanji vodja ekipe Jumbo-Visma, aktualni športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman naj bi postal glavni ekipni trener, dosedanji direktor Soudal-QuickStepa Patrick Lefevere pa bi postal član sveta ekipe. 

V kolikor bi do združitve ekipe res prišlo – pogajanja naj bi bila že v napredovani fazi –, bi ekipa pod svojo streho združila kolesarske zvezdnike, kot so Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Remco Evenepoel, Wout van Aert. A vprašanje je, če bo do tega res prišlo in vprašanje je tudi, ali bi vsi zvezdniki ob združitvi ostali pod isto streho. Ni skrivnost, da si Rogliča po tem, ko je padel na stranski tir pri Jumbo-Vismi v vlogi kapetana želijo tudi druge ekipe, čeprav ima pogodbo z Jumbo-Vismo do 2025, jasno pa je, da tudi za mladega Remca Evenepoela obstaja zelo velik interes drugih, močnejših ekip. Jasno pa je tudi, da bi združitev sprožila številne odmevne prestope kolesarjev. Jumbo ima namreč trenutno 27, Soudal pa 23 kolesarjev pod pogodbo za prihodnje leto. Največja velikost ekipe pa je 30 kolesarjev.

Je pa že jasno, da bi z združitvijo omenjenih ekip dobili super nizozemsko-belgijsko ekipo, ki bi še povečala premoč, ki jo trenutno kaže ekipa Jumbo-Visme. Naj omenimo, da je nizozemska ekipa osvojila vse tri dirke za "grand tour", na Vuelti so celo na prvih treh mestih imeli tri kolesarje. 

"Nikoli ne komentiramo govoric," so v kratkem odzivu za CyclingNews dejali v ekipi Jumbo-Visma.

Nova ekipa naj bi naslednje leto dirkala pod imenom Soudal-Visma. Ker se veriga supermarketov Jumbo umika kot glavni pokrovitelj, nizozemska ekipa, ki je letos zmagala na vseh treh največjih večetapnih dirkah, išče nove sponzorje. Nedavno se je govorilo o vlagateljih iz Savdske Arabije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 13:08 25.september 2023.

    Ma nič od tega!!!

  • fuckZ24 11:50 25.september 2023.

    Še Emirate naj si priklopijo. Bomo gledali klubko prvenstvo, kjer bo vse v naprej dogovorjeno, kdo bo kje zasedel kakšno mesto. Če je bila zdaj tole kuhinja, bo po združitvi kuhinja na reaktivni pogon.