Šport > Kolesarstvo
334 ogledov

Roglič pomagal zbrati 26.000 evrov

Roglič Reševalni pas/Twitter
Na Zlatem krogu s Primožem Rogličem je bilo v dobrodelne namene zbranih 26.000 evrov.

Na dobrodelni prireditvi Zlati krog s Primožem Rogličem, ki je potekala minulo nedeljo od Maribora do Ptuja, so v letošnji izvedbi v dobrodelne namene zbrali približno 26.000 evrov. Kljub slabemu vremenu se je na pot od Maribora do Ptuja in nazaj podalo 200 dobrodelnih kolesarjev, so sporočili iz partnerja prireditve, Nove KBM.

Po prihodu v cilj je sledila še dobrodelna dražba, kjer so se dražitelji med drugim potegovali tudi za zmagovalni Rogličev dres, ki ga je nosil ob zmagi na letošnji dirki po Italiji.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Zbrana sredstva bodo namenili razvoju mladih športnikov in kolesarjev. Z lanskim izkupičkom Zlatega kroga je Fundacija Primoža Rogliča kupila več kot 60 koles in 150 kolesarskih čelad za otroke iz ekonomsko šibkejših družin.

Dogodka so se udeležili številni rekreativni športniki in podporniki slovenskega kolesarskega asa. Za dober namen so kolesarili tudi moštveni kolega Rogliča Jan Tratnik, nekdanji nogometaš Marcos Tavares in nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih, Robert Kranjec. Start dobrodelnega Zlatega kroga je naznanil nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.