Šport > Kolesarstvo
305 ogledov

Kolesarji Jumbo-Visme znova na prvih treh mestih

Christophe Laporte Profimedia
Kolesarji Jumbo-Visme konkurenco pokorili tudi na EP.

Čeprav kolesarji na evropskem prvenstvu ne tekmujejo za svoje klube, ampak za reprezentance, pa je tudi na prvenstvu na Nizozemskem takoj padla v oči vnovična prevlada kolesarjev Jumbo-Visme. Ti so zasedli prva tri mesta, za Francijo je zmagal Christophe Laporte, Belgiji je srebrno kolajno priboril Wout Van Aert, tretji je bil Nizozemec Olav Kooij.

 

Ti so na cilj cestne dirke prišli v istem času, sekundo je zaostal Belgijec Arnaud De Lie, peto mesto pa je zasedel Nizozemec Mike Teunissen, ki je zaostal devet sekund. Laporte, ki je bil del ubežne skupine, je sicer napadel 12 kilometrov pred ciljem, na koncu pa za las odbil napad treh kolesarjev iz ozadja.

"Enostavno nisem mogel računati, da bi lahko v sprintu ugnal tako hitre kolesarje, ki so bili z mano v ospredju. Z Van Aertom in De Liejem nisem mogel računati na zmago, moral sem napasti, nisem imel ničesar za izgubiti. Presrečen sem, da mi je uspelo, zato pa se moram zahvaliti mojim francoskim ekipnim kolegom, bili so mi v fantastično pomoč. Zmago pa posvečam moštvenemu kolegu Nathanu Van Hooydoncku, ki je moral zaradi težav srcem končati kariero. Mislim, da je danes lahko ponosen name in tudi na druge fante iz ekipe," je bil zadovoljen zmagovalec.

Slovenska vrsta je bila na prvenstvu močno zdesetkana. Tako ponovitve uspehov mladincev, ki so osvojili zlato in bronasto kolajno, ni bilo za pričakovati. In je tudi ni bilo, Jaka Primožič je z zaostankom šestih minut in 16 sekund zasedel 50. mesto, med dirko je bil viden, ko je s še enim tekmovalcem lovil skupino ubežnikov, Tilen Finkšt je bil 81., Matevž Skok 82., oba sta zaostala osem minut in 38 sekund, Aljaž Jarc, Kristijan Koren in Mihael Štajnar pa niso prišli do cilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice