Šport > Kolesarstvo
3837 ogledov

O Rogliču: Seveda so nesoglasja, a v njegovem interesu je ...

Roglič Epa
Športni direktor Jumbo-Visme spregovoril o govoricah, da bi Primož Roglič zapustil moštvo.

Jumbo-Visma je v tem letu osvojila vse tri tritedenske dirke. Primož Roglič je najprej slavil na Giru, Jonas Vingegaard je bil nato najboljši na Touru, piko na i pa je nizozemsko moštvo postavilo z zmagoslavjem Seppa Kussa na Vuelti. A na lovorikah se zdaj ne bo počivalo.

"Z vsemi vodji ekip, ostalimi kolesarji, trenerji in preostalimi člani moštva se bomo pogovorili o pravzaprav vsem. Veliko stvari smo izpeljali odlično, a bomo pogledali tudi reči, ki jih lahko še izboljšamo. Vedno obstajajo področja, kjer lahko napredujete. Osvojili smoGiro, Tour in Vuelto, vendar je vprašanje, če nam je to uspelo na najboljši možni način. Če začneš verjeti, da je tvoj način delovanja najboljši in da sprememben niso potrebne, potem si že na začetku zatona uspehov," je za In de Leiderstrui dejal športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman.

Po njegovem mnenju je povsem normalno, da se ob takšnem številu 'zmagovalcev' v ekipi pojavijo tudi trenja. "Seveda pride do njih, saj gre za osebe z različnimi idejami in ambicijami. Pojavi se vprašanje, kako priti do konsenza, da nato vsi delajo za enak cilj. Ko imaš na kupu toliko odličnih kolesarjev, je iluzorno pričakovati, da se ne bo nič zgodilo. To smo v zadnjih letih doživeli večkrat, a smo iz vsega skupaj prišli še močnejši."

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

Zeeman je spregovoril tudi o govoricah, ki Rogliča povezujejo s prestopom v druga moštva, predvsem se omenjajo Movistar, Lidl-Trek in Ineos Grenadiers. Zasavec naj bi v njih lažje lovil zmago na Touru, ki ga kot edinega od treh 'grand tourov' še ni osvojil. Pri Jumbo-Vismi glavna vloga namreč pripada Vingegaardu, ki je v zadnjih treh letih v bojih s Tadejem Pogačarjem osvojil eno drugo in dve prvi mesti na francoski pentlji.

"Verjamem, da je v Primoževem najboljšem interesu, da uspeh na Touru lovi kot član Jumbo-Visme. Če bi se odločil za odhod, bi se moral spopasti tudi z novima velikima rivaloma - Vingegaardom in Kussom. V boljšem položaju si, če si moštveni kolega takšnih kolesarjev, ne pa, da tekmuješ proti njima," je prepričan Zeeman.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice