Šport > Kolesarstvo
11187 ogledov

Po zadnjem pretresu z Jumbo-Vismo Roglič postal glavna tarča te ekipe

Primož Roglič Epa
Primož Roglič bi bil idealna rešitev za ekipo Movistarja, ki v zadnjih letih ne dosega več rezultatov iz preteklosti.

V ponedeljek je pretresla kolesarski svet novica o morebitni združitvi dveh izmed najmočnejših kolesarskih ekip na svetu, Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa. Z združitvijo bi nastala pošastno močna ekipa, ki pa zagotovo ne bi mogla obdržati vseh 50 kolesarjev, saj ima lahko vsaka ekipa na svoji plačilni listi največ 30 kolesarjev. Prav tako bo težko zgolj ena ekipa zadovoljila ambicije vseh vrhunskih kolesarjev, ki trenutno nastopajo za omenjeni ekipi.

Kot je poročal že zloglasni Johan Bruyneel, bo Mednarodna kolesarska zveza združitev odobrila le pod pogojem, če bo nova ekipa izplačala pogodbe vsem kolesarjem, na katere več ne računa, oziroma jim brezplačno zagotovila nove ekipe za prihajajočo sezono. Prav tako pa je poudaril, da lahko ob morebitni združitvi vsak kolesar brezplačno zapusti ekipo, saj ga aktualna pogodba ne veže za novo ekipo. Tako so se že pojavila številna ugibanja, da bi se končno lahko uresničil odhod Remca Evenepoela, katerega že leta snubi Ineos Grenadiers.

Primož Roglič Bivši direktor pravi Šport Bomba! Če resnično pride do tega, lahko Primož že po koncu leta zapusti Jumbo

Še glasnejša pa so ugibanja, da bi lahko moštvo zapustil naš Primož Roglič, ki ob Jonasu Vingegaardu in Tadeju Pogačarju zagotovo velja za najboljšega kolesarja za velike tritedenske dirke, a je ob izvrstnem Dancu pri Jumbo-Vismi padel v drugi plan, k odločitvi o odhodu pa bi lahko pripomogla tudi nedavna Vuelta, kjer mu ekipa ni dovolila, da bi dirkal za skupno zmago, temveč je moral slednjo prepustiti Seppu Kussu.

Tudi v Rogličevem primeru se omenja Ineos Grenadiers, pri Lidl-Treku so že pred nekaj časa izrazili svoje zanimanje za Slovenca, toda po zadnjih novicah o združitvi Jumbo-Visme in Soudal-QuickStepa je v prvi plan ponovno stopil španski Movistar. Številni priznani španski športni novinarji, med njima Carlos de Andrés in Raúl Banqueri, sta tako že poročala, da si španska ekipa želi Rogliča kot glavno okrepitev za prihajajočo sezono.

Kot glavni cilj ekipe Eusebia Unzuéja je sicer dolgo veljal mladi španski talent Carlos Rodriguez, ki je letošnjo dirko po Franciji kljub komaj 22 letom končal na petem mestu in z etapno zmago, a si je slednji kljub verbalnemu dogovoru na koncu premislil in bo očitno ostal pri ekipi Ineos Grenadiers.

Movistar, ki tako obupno išče novega kapetana, naj bi zdaj na polno poizkusil izkoristiti nastalo situacijo z združitvijo omenjenih ekip ter najti kakšnega kapitalca, ki bi postal novi vodja ekipe, potem ko je postalo jasno, da se Enric Mas vseeno ne bo razvil v kolesarja, ki bi lahko zmagoval na največjih dirkah sezone.

Roglič bi tako v španski ekipi nedvomno imel vlogo nespornega kapetana in bi si lahko praktično sam izbiral, katerih dirk se želi udeležiti. Glede na to, da Movistar vse od upokojitve Alejandra Valverdeja praktično nima kolesarja najvišjega nivoja, se zdi, da bi bil Roglič odgovor na vse njihove težave. In glede na to, da ima večina najboljših kolesarjev podpisane dolgoročne pogodbe, je Slovenec verjetno še zadnja možnost, da se španska ekipa vrne na pot stare slave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • fuckZ24 07:49 26.september 2023.

    Ta združitev bi bila rešitev za Roglo, ker bi potem lahko zapustil JV, kjer mu je po novem namenjena vloga pomočnika. Nujno mora ven.

Sorodne novice