Šport > Kolesarstvo
1187 ogledov

Kakšna smola za favorita Mohoriča, zmaga legendarnemu sprinterju

CRO Race Twitter/Team Bahrain Victorious
Vivianiju uvod hrvaške dirke, smola Mohoriča, ki je bil udeležen v padec nekaj kilometrov pred ciljem.

Italijan Elia Viviani iz moštva Ineos Grenadiers je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Hrvaški. Viviani je dobil ciljni sprint na 181 kilometrov dolgi preizkušnji med Primoštenom in Sinjem. Branilec lanske zmage Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je po padcu šest kilometrov pred ciljem v primerjavi z zmagovalcem izgubil skoraj minuto.

Legendarni Viviani, za katerega je bila to že 88. profesionalna zmaga v karieri ter šele prva v letošnji sezoni, je v boju za etapno zmago premagal Danca Tobiasa Lunda Andersena (dsm - firmenich) in Norvežana Alexandra Kristoffa (Uno-X). Najboljši Slovenec je bil Mohoričev moštveni kolega Matevž Govekar, ki je bil deveti. Boštjan Murn iz Adrie Mobil je končal na 19. mestu.

Mohorič je v etapi, ki jo je zaznamoval tudi pobeg nekaj kolesarjev, vendar ga je glavnina že precej pred ciljem nevtralizirala, imel precej smole. Dobrih šest kilometrov pred ciljem je bil vpleten v padec več kolesarjev ter do konca izgubil 48 sekund.

Slovenec se je nepoškodovan hitro pobral, a ni mogel ujeti glavnine, kjer so sprinterske ekipe narekovale peklenski tempo. Nekaj časa je sam lovil glavnino, nato pa mu je na pomoč priskočil moštveni kolega Fran Miholjević, toda zaostanek se je v primerjavi s pelotonom ves čas povečeval.

CRO Race | Avtor: Twitter/Team Bahrain Victorious Twitter/Team Bahrain Victorious

Če bi do padca prišlo znotraj zadnjih treh kilometrov, bi Mohoriču seveda pripisali čas glavnine, ker pa je padel šest kilometrov pred ciljem, si je v skupnem seštevku že nabral 48 sekund zaostanka za največjimi konkurenti.

Čeprav je bil Slovenec v zadnjih mesecih v odlični formi, bo tako velik zaostanek težko nadoknadil, saj na letošnji dirki po Hrvaški preprosto ni dovolj zahtevnih etap, da bi lahko naredil razliko.

Dirka po Hrvaški je šestetapna, sredina preizkušnja se bo začela v Biogradu na Moru, končala pa se bo v Novalji po 114,5 km.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice